Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 3 november 2013

Groene Uilen M1 vs Apollo M2 [verslag]

Het mannen A-team van de Groene Uilen wist heel wat makkelijker te winnen dan het vrouwen A-team. De bezoekers uit Amsterdam kwamen niet alleen met een ploeg met weinig spelers (slechts 7), deze ploeg beschikt over te weinig kwaliteit om ├╝berhaupt partij te kunnen bieden aan een ploeg van het kaliber van de Groene Uilen (en dan bedoel ik: een kandidaat voor de final four).

De thuisploeg, Groene Uilen, verzuimde om de score hoger te laten uitvallen dan de 91 - 43 die uiteindelijk op het bord stond. 91 - 43 is geen slechte score, om misverstanden te voorkomen, maar de 100 had gehaald kunnen worden. En de gasten kregen zo veel punten cadeau dat een score onder de 40 zeker mogelijk was, onder de 35 wellicht.

Bij tijd en wijle had de mannen A2 ploeg van Apollo zelfs moeite om van haar eigen helft af te komen. Dit werd verholpen door Jos van der Laan (die ook minuten maakt in de eredivisie) maar uiteindelijk leverde het lang niet altijd een goede aanval op. Jos was daar niet debet aan maar zijn ploeggenoten. En ... een ploeg is als een ketting: zo sterk als de zwakste schakel.

Er moest aan Amsterdamse zijde te veel van Jos komen. Het is jammer dat Groene Uilen niet over een guard van zijn kaliber beschikt.

Bij de Groningers deed Rico Bakker het redelijk. Ata Einolhagh echter speelde in mijn ogen gewoon een slechte wedstrijd. Turnovers, domme P's. Erik Schuur speelde degelijk maar heeft niet de snelheid die een Jos van der Laan wel heeft. Het is prettig als je guards hebt met een verschillende speelstijl.

Rico Bakker en Ata Einolhagh hebben meer snelheid dan Erik Schuur maar niet zo veel als Jos van der Laan. Ze zijn technisch ook minder vaardig. Om over spelinzicht maar te zwijgen. Het verschil tussen eredivisie en promotiedivisie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten