Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 8 november 2013

Gastenboek

Het Donargastenboek is gesloten per 7 november 2013. Of men nog gaat terugkomen op deze beslissing? Je weet het niet.

Wie het gastenboek tot en met gisteren heeft gevolgd zal niet heel verrast zijn. Een van de beheerders "dreigde" er al mee.

De beheerders hadden goede bedoelingen. Helaas heb ik het idee dat persoonlijke gevoelens vaker dan nodig van invloed waren op het beoordelen van berichten. Natuurlijk is het niet correct als men elkaar (en beheerders) persoonlijk aanvalt. Dergelijke berichten dien je te verwijderen, en dergelijke gasten dien je (zeker bij herhaling) te verwijderen. Maar wees wel voorzichtig met het gebruik van je macht. Anders lok je (ongewild en onbewust) aanvallen op je persoon af.

Een discussie over Mart Smeets (die zich liet eren als lid van verdienste (omdat hij vond dat hij daar na al die jaren en moeite recht op had)), die in mijn ogen terecht kritisch is over het niveau (het gebrek daar aan) van het Nederlandse basketball.

Smeets heeft zich zo rond 1989 (zie interview van ibasketball met Smeets, te vinden op YouTube) nog willen inzetten (samen met Theo Kinsbergen en Toon van Helfteren) voor het Nederlandse basketball maar volgens hem werden ze niet serieus genomen, wilde het toenmalige bestuur niet eens met ze praten.

Denk dat hier op zijn minst een kern van waarheid in zit want Van Helfteren is, voor zover ik weet, al sinds die tijd kritisch over de NBB.

En, als we kijken naar het Nederlandse basketball en de rol van de NBB, dan is mijn indruk dat dit sinds het interview (2010) verder verslechterd is. De ontslagen waren onvermijdelijk. Nadeel is dat men nu zo veel bezuinigingen wil doorvoeren dat er geen enkele slagkracht meer over is.

Dat gaat niet veranderen tot men de NBB failliet laat verklaren en er een nieuwe bond komt. Het Nederlandse basketball dient zich de vraag te stellen: is een sport zonder eredivisie wel nationale ploegen waard? Als clubs uit de DBL (de manneneredivisie) niet beschikken over een budget van € 2 miljoen (dat was 2 seizoenen terug nog € 1 miljoen, maar je bent niet geloofwaardig als je aan die limiet vasthoudt) dan moet je af van het idee eredivisie.

Voor clubs uit de DWBL (vrouweneredivisie) zou een budget van € 750000 moeten gelden. Dit om verdere professionalisering ook te kunnen betalen. Om je jeugdopleiding te kunnen blijven verbeteren. Om te kunnen blijven investeren in goede arbitrage.

En, als je als land geen serieuze eredivisie hebt dan verdien je geen nationale ploegen!

Zou er trouwens iemand anders een gastenboek door en voor Donarfans openen? Den Helder Kings hebben ook geen gastenboek meer? Het is toch wel leuk als de fans van een club elkaar ergens ontmoeten op een digitaal platform. Een andere plek dan Facebook.

De supportersvereniging? Ik betwijfel het. Er lijken nogal wat fans te zijn die het niet meer zien zitten in de sv, ze hebben het gehad met de kritische uitspraken van de sv. Recent hing er een spandoek in de hal tijdens een wedstrijd met de tekst "zwarte cijfers". Of dat spandoek een initiatief was van de sv is onbekend. Het werd wel opgehangen door een prominent lid van de sv. Op de site van de sv is de samenstelling van de ploeg voor dit seizoen (2013/2014) nog niet bekend gemaakt.

Ja, er is een nieuw gastenboek. Te vinden via de volgende link: http://tboek.nl/gastenboek/donarofficial  Afwachten hoe leuk dat gastenboek zal zijn. Want, op dit gastenboek toch wel een enkeling die de laatste dagen flink liep te klieren op het gastenboek van Donargastenboek.nl. Hij had op zich best een punt dat de beheerder het verwijderen van berichten had kunnen beperken maar dat hij niet beseft(?) dat hij in zijn berichten de boel zat op te naaien, dat is wel een tekortkoming.

Sportieve groet, Emile Chang

Dit is geen gastenboek maar je mag natuurlijk wel reageren! Mits je het netjes houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten