Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 23 november 2013

Wat kan Coleman?

Dan Coleman, forward van Donar (GasTerra Flames), is fit verklaard. Hij kan spelen!

Of hij tegen Leiden zal meedoen is nog niet bekend. Met Coleman erbij beschikt de ploeg over 5 fitte spelers afkomstig uit de USA (geen van allen met een dubbel "paspoort"). Er mogen er maar 4 niet Nederlandse spelers op het wedstrijdformulier staan. N.B.: Ross Bekkering is een Canadees maar hij wordt gezien als Nederlander (zou ook voor de Nederlandse nationale ploeg mogen spelen). Of Bekkering ook een Nederlands paspoort heeft en dus zou mogen meedoen aan de verkiezingen voor een Nederlands overheidsorgaan (gemeente, provincie, landelijke regering of delegatie Europese commissie)? Ach, dat is eigenlijk niet zo interessant! Deze weblog gaat over basketball.

Als Coleman speelt, wie zal er dan niet spelen? Sommigen vermoeden Jason Dourisseau. Die zou niet zo goed presteren. We moeten het maar afwachten.

Zal Coleman als power-forward of als small-forward spelen? Ik zou 'm tegen Leiden, in de verdediging, als power-forward gebruiken. Jeff Robinson zou ik ondanks diens kracht (als hij moet verdedigen) als small-forward gebruiken. Hij is een speler die goed kan verdedigen, en Worthy de Jong en Michael Schachtner (beiden small-forwards) zijn de gevaarlijkste aanvallers.

Wanneer Leiden echter met De Jong (shooting-guard), Schachtner (small-forward) en Kherrazi (power-forward) speelt dán zou ik Coleman op Schachtner zetten en Robinson op Kherrazi.

Er werd door sommigen geroepen "Doe die Coleman maar weg!". Zij willen slechts 4 Amerikanen onder contract hebben? Aan de mogelijkheid (die er zeker theoretisch is!) om 5 Amerikanen in je ploeg te hebben, en te kiezen welke 4 je laat spelen, hebben ze niet gedacht? En er ook niet over willen nadenken?

Ik heb die optie snel open gelaten. Coleman werd meteen voor een jaar gecontracteerd. Geen proefperiode. (Andere Amerikanen ook niet.) Hij werd omschreven als een erg goede speler. Nou, dat wil ik graag zien. Als hij dat inderdaad is, dan heb is hij wat mij betreft van harte welkom!

Spelers niet te snel afschrijven. Het gaat er om wie goed zijn, en dan vooral: wie vormen er een sterk team. Waarom zou Coleman niet een van de 12 spelers kunnen zijn die een sterk Donar-TEAM vormen?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten