Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 19 november 2013

KISS kicks ass

DONAR leerde vanavond in Italië een lesje die men al lang geleerd had moeten hebben! Want, wat er mis ging, ging al eerder in meerdere wedstrijden fout.

De ploeg heeft te veel moeite met goed verdedigen: te traag in de rotatie, te veel double team situaties, slecht verdedigen op de pick & roll.

KISS betekent Keep It Stupid Simple (Hou het verdomde simpel!) of Keep it Simple, Stupid (Hou het simpel, sukkel!). De Italiaanse thuisploeg speelde ontzettend basaal, gort droog, maar zeer effectief. Met nadruk op zeer, want het deed me gewoon pijn aan mijn ogen!

In de eerste helft was het al niet goed maar toen viel het minder op omdat DONAR zelf nog redelijk wist te scoren (met name in het tweede kwart). De ruststand was 32 - 33 (1 punt in het voordeel van DONAR!).

Maar in de tweede helft daalde het schotpercentage naar onder het vriespunt. De gastheren gingen driven, zo'n speler werd dan door 2 of 3 spelers van DONAR opgevangen, hij speelt de bal simpel af naar een ploeggenoot die vrij staat en ... paf! Driepunter.

Volgende aanval: pick (center, #8), drive (guard) en roll (#8). De guard speelt de bal naar de afrollende speler, die het screen had gezet. Deze speler staat op het moment dat hij de bal krijgt achter de driepuntslijn en ... paf! Weer een driepunter.

Nog een aanval: de bal gaat van speler naar speler rond de driepuntslijn. Een speler heeft alle ruimte, schiet .. en paf! Nóg een driepunter.

Daar waar DONAR niet in staat is om druk te zetten op de schoten, daar doen de Italianen dat wel. Ze staan veel dichter op de schutter. DONAR mist het ene schot na het andere. Verschillende ballen raken niet eens het bord, laat staan de ring. Een airball kun je niet overtuigender schieten.

Geen lekkere wedstrijd zo voor de confrontatie met Leiden. Of zorgt het er voor dat we tot op het bot gemotiveerd zijn? Ik hoop het!

Het doelsaldo in deze tweede Euro Challenge wedstrijd van het seizoen is diep triest: - 17. Thuis met + 18 winnen van deze Italiaanse ploeg zal absoluut niet meevallen. Zij spelen minstens twee versnellingen hoger en creëren daarmee heel veel ruimte. Die ze goed weten te benutten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten