Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 24 november 2013

Celeritas - Donar vrouwen terug naar de top?

Of Celeritas - Donar terugkeert in de eredivisie? De topcompetitie van het Nederlandse vrouwenbasketball? Wellicht maar dan niet met de selectie die nu de A - ploeg vormt.

Ploeg, geen team! Het zal qua gezelligheid misschien wel een team zijn maar niet qua samenspel. Het is los zand.

Hoe de samenstelling tot stand is gekomen weet ik niet maar het klopt niet. Dat er een tekort aan point-guards is, dat was al snel bekend (maar er is weinig aan gedaan!), maar dat het niveau van driekwart van de selectie zo zwak is?

Een gruwelijk gebrek aan beheersing van technische én tactische vaardigheden. Nauwelijks in staat om het spel te lezen, weinig basketballintelligentie.

Als speelsters scoren lijkt het misschien heel wat (zo was er vanavond gejuich van de bank bij een driepunter) maar als diezelfde speelsters breaks tegen krijgen door turnovers of niet meeverdedigen of staan te slapen als de ploeg moet verdedigen zodat een tegenstandster door de backdoor kan lopen en scoren, dan heb je er allemaal niets aan!

Een goede en sociale actie (een assist) is veel te weinig. De ploeg begon niet in de sterkst mogelijke opstelling, en een van de betere speelsters (Anke Kuiper) van de selectie speelde weinig. Terwijl zij in de paar minuten die ze mocht spelen goede acties liet zien. Aan beide kanten van het veld.

Gelukkig waren Caroline van der Woude (scorend aanwezig, goed positioneel verdedigen, met haar lengte een obstakel) en Ilonka Debets (betrouwbaar in de opbouw) weer aanwezig. De startende point-guard grossierde  (met name in de eerste helft) in balverlies (niet kunnen vangen). De startende power-forward noteerde ook diverse turnovers (zichzelf vastlopen in de verdediging, soms zelfs met een aanvallende fout tot gevolg).

Of Scylla bij een kampioenschap wil promoveren betwijfel ik. Celeritas-Donar wil misschien wel maar komt dit seizoen tekort om kampioen te worden. En in een hogere klasse spelen is met dit materiaal zinloos. Erg jammer!

Eindstand van de wedstrijd van vanavond: 66 - 47 (winst tegen Exercitia).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten