Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 3 november 2013

Groene Uilen V1 vs Cangeroes V1 [verslag]

Vier kwarten waren te weinig om een winnende ploeg op te leveren. Een verlenging was noodzakelijk om het verschil te maken. Of het een spannende wedstrijd was? Ja. Of het een goede wedstrijd was? Nee.

Kwartstanden:
1. 13 - 14
2. 24 - 21
3. 46 - 41
4. 54 - 54
1. OT 60 - 56

Sanne Hamersma deed vanavond zo'n 10 minuten (schatting) mee. Zij is terug na een blessure. Een terugkeer van Femke Vaandrager kunnen de Uiltjes voorlopig helaas wel vergeten. Over 3 maanden zal zij een operatie ondergaan. Ze heeft opnieuw problemen met haar meniscus en kruisbanden. Wat er nu exact aan de hand is (aangroei nieuwe weefsel?), is nog onduidelijk. Maar ze zal dit seizoen niet meer spelen.

Een korte samenvatting van de wedstrijd: Cangeroes speelde aanvallend het meest verzorgde basketball maar hun schotpercentage was erg laag. Zelfs 5e kansen waren regelmatig niet voldoende om tot scoren te komen. Groene Uilen speelde verdedigend het meest effectief, zeker toen ze na een 0 - 4 run van de gasten in een 2 - 3 zone gingen staan.

Groene Uilen deed in de verdediging overigens genoeg fout: de rotatie (zeker bij de zone) was niet goed, de 'backdoor' (bij man - to - man) werd niet goed afgesloten, er werden veel (domme) P's gemaakt, penetraties (met name van Maaike van den Bovenkamp) werden niet goed afgestopt (al verdiend de speelster van Cangeroes hiervoor lof), geen goed gebruik van een pick & roll, zwak positiespel (én passing) in de aanval (dit leidde er toe dat de thuisploeg nauwelijks kansen kreeg om te schieten, en zelfs vele malen balverlies leed). Ik vergeet denk ik nog een heleboel zaken.

Als de Uilen zich bij de elite 8 willen scharen, dan zal de ploeg echt beter moeten gaan spelen. Want dit niveau zal mogelijk niet goed zijn om op onderling resultaat van zowel Cangeroes als Jolly Jumpers te winnen. CTO en Den Helder versla je op deze manier helemaal niet.

Of hier een excuus voor is? Mwoah ja. In ieder geval een reden: de ploeg bestaat uit diverse speelsters die onervaren zijn op dit niveau (promotiedivisie (laten we het zo maar even noemen)). Ze speelden vorig seizoen in een u18 eredivisie of een u20 rayon hoofdklasse.

Als een van de meer ervaren speelsters, die diverse punten kan maken, dan goed wordt verdedigend door een van de guards van de tegenpartij (Maaike van den Bovenkamp) dan krijg je problemen met de scores. Van den Bovenkamp wist zowel Linda Mak als Liesbeth Visser af te stoppen.

De jonge speelsters van de Groene Uilen hebben denk ik wel de potentie om behoorlijke speelsters in de promotiedivisie te worden maar dat gaat wel tijd kosten. Mogelijk zo lang dat dit seizoen de final four niet gehaald wordt. Al is dat een twijfel aangezien van de huidige 24 ploegen er 8 naar de eredivisie gaan en de andere 16 zullen gaan spelen in de promotiedivisie. Bij de elite 8 lijken de 6 ploegen die vorig seizoen de eredivisie vormden te gaan behoren.

Volgende week, zaterdag 9 november, spelen de Uilen in Tubbergen tegen de Jolly Jumpers. De Tukkers wonnen vanavond met 40 - 59 van Hoofddorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten