Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 7 november 2013

Leiden in last

Leiden, bekend als Zorg & Zekerheid (afgekort ZZ) Leiden, speelde gisteravond een wedstrijd voor de Euro Challenge competitie tegen de Bakken Bears uit Denemarken. Uitslag: 61 - 62.

De wedstrijd heb ik niet gezien. Heb zojuist wel statistieken gelezen.

In het vierde kwart gingen de Denen erop en erover. Worthy de Jong, die wordt gezien als hét Nederlandse talent (terwijl hij qua leeftijd niet eens meer een talent genoemd mag worden (want ouder dan 17 jaar)), werd veel aan de kant gehouden omdat hij in foutenlast was gekomen (op een bepaald moment kreeg hij zijn 4e P).

Ondanks de grote hoeveelheid (5 deze wedstrijd) turnovers is hij toch vaak een belangrijke speler.

Joshua Duinker, die ik op basis van informatie en wedstrijdbeelden (complete games) van YouTube graag had verwelkomd als speler van Donar, haalt behoorlijke cijfers: 20 punten + 10 rebounds. Volgens een verslag schijnt hij wel enkele eenvoudige ballen onder het bord te missen.

Leiden, de thuisploeg, stond een groot deel van de wedstrijd op voorsprong. Maar de bezoekers gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

Ongetwijfeld zijn er ook nu figuren, de eeuwige onrealistische optimisten, die zeggen: maar we doen dit seizoen met drie ploegen mee aan de Euro Challenge.

Een kinderhand is gauw gevuld. Of dat nu door een zwarte of een witte piet wordt gedaan maakt kinderen niet uit.

Den Bosch won haar eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd spelen ze ook thuis (in hun eigen Maaspoort).

Groningen speelt op 12 november haar eerste wedstrijd. In Aalst.

De eerste fase van de competitie, dus de poules waar de ploegen nu in spelen, is slechts een soort voorronde. Als je door mag naar de volgende ronde dan is de weg naar de final four nog heel lang.

Laten we onszelf nu alsjeblieft niet wijsmaken dat er ook maar een Nederlandse ploeg zo goed is dat zij in staat mag worden geacht om de final eight te halen! Het behalen van de laatste 16 zou al een prestatie zijn waar we trots op mogen zijn. (Ja, en dat zegt iemand voor wie alles minder dan de eerste plaats niet goed is!)

Nou ja, ik zal eind november de wedstrijd Groningen vs Leiden eens gaan bezoeken. Dan kan ik die Duinker eens in het echt zien spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten