Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 november 2013

Geen bekerwinst in Vinkhuizen

De Groningse ploegen die vanmiddag in de Groninger sporthal Vinkhuizen hun bekerwedstrijden moesten spelen wisten deze helaas niet te winnen. Sterker nog: ze leden forse nederlagen.

De eerste wedstrijd ging tussen Grasshoppers (uit Katwijk) under 20, een ploeg die uitkomt in de under 20 meideneredivisie, en het RTC Noord under 18, zij spelen in een interrayonale competitie.

Het niveauverschil, want de speelsters hadden ongeveer dezelfde leeftijd, tussen beide competities is groot. Gezien de stand van deze wedstrijd, en de paar minuten die ik zag, enorm groot zelfs. De gasten wonnen met een verschil van ongeveer 50 punten (de uitslag was dacht ik 20 - 71).

BVG mannen 1 nam het daarna op tegen Grasshoppers mannen 1. Beide ploegen delen de nummer 1 positie in de noordelijke eerste divisie. In de competitie speelden beide ploegen al eens tegen elkaar. In Katwijk wonnen de Grasshoppers toen met zo'n 3 punten verschil.

Het verschil was vandaag veel groter. Wat BVG vorige week tegen Lions fout deed, ging vanmiddag wederom verkeerd.

Kwartstanden:
1e = 21 - 22
2e = 32 - 42 (11 - 20)
3e = 54 - 67 (22 - 25)
4e = 70 - 93 (16 - 26)

Een ooggetuige naast mij merkte op dat BVG te gehaast speelde. Dit was een juiste constatering. Toen men rustiger speelde maakte men minder fouten. Het balverlies bleef beperkt. Spelers zagen de ruimte, de afspeelmogelijkheden. Zulke momenten duurden helaas niet lang. Dit had veel turnovers als gevolg.

In defensief opzicht ging het qua positiespel (rotatie) opnieuw mis waardoor men niet in staat was om druk te zetten op het schot. Reboundduels werden veelvuldig verloren omdat men niet aan boxing-out deed. Verder stond de 'backdoor' vaak wijd open. De bezoekers profiteerden hier veelvuldig van.

De ploeg moet ook leren om te gaan met frustratie. Irritaties veroorzaakt door mislukte acties, onterechte arbitrale beslissingen enz. gaan met de spelers op de loop. Ze worden kwaad, gaan verbaal de strijd aan met tegenstanders etc. Samengevat: ze laten zich opnaaien en uit de wedstrijd halen.

Eigenlijk zou de ploeg moeten leren om heel basaal te denken: de tegenstanders schieten tegen een hoogpercentage maar wij moeten blijven proberen om ze te stoppen. Op den duur gaan ze missen (hopelijk). We moeten zelf betere aanvallen spelen, minder balverlies lijden. Er moet meer beweging in de aanvalspatronen komen, en we moeten beter samenspelen. De ploeg is geen collectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten