Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 17 juni 2014

Kyle Visser

Hij speelde ooit in het team van Wake Forrest (NCAA). Een college waarvoor ook Tim Duncan (San Antonio Spurs, power-forward, 5x NBA kampioen) speelde.

Daarna speelde Visser (19 oktober 1985) voor Phantoms Braunschweig, Ludwigsburg, Phantoms Braunschweig, Juve Caserta, Radnicki Kragujevac, Phantoms Braunschweig (hier heeft hij een contract tot en met het seizoen 2014/2015).

Maar, wat is zo'n contract waard? Wat is zijn salaris? Een verblijf in Servië schijnt hem niet zo goed bevallen te zijn. Hoewel hij het wel als een leerzame tijd heeft ervaren?

Er werd ooit, elders op internet, een artikel over hem geschreven aangaande zijn 'roots'. Kyle Visser zou wel voor het Nederlands team willen spelen? Braunschweig lijkt het in de Duitse play-offs al jaren niet bijzonder goed te doen. Wellicht vragen om naar Groningen te komen?

Nederland wordt door diverse, in de USA getogen spelers, als prettig ervaren. Ook de Duitser Guido Grünheid leek zich hier wel gelukkig te hebben gevoeld. Een 'Amerikaan' die inmiddels al jaren in Duitsland leeft en speelt, die vindt zijn plek vast ook wel in Groningen. Dit is een stad waar een jong gezin (Visser is getrouwd en heeft een jonge dochter (nog geen 1 jaar?)) zich vast op haar gemak voelt.

Een ervaren center (28 jaar, 211cm, 116 kg) kunnen we denk ik goed gebruiken. 13,2 punten; 5,6 rebounds; 0,7 blocks; 0,7 steals; 1,0 assist; 1,9 turnovers en 3,3 persoonlijke fouten (efficiency 14,9) in de Bundesliga zijn gemiddelden waarmee je in de Dutch Basketball League zeker mee moet kunnen komen.

Met het vertrek van Tai Wesley (Den Bosch) en Josh Duinker (Leiden) bij de concurrentie zou het contracteren van Visser een versterking zijn! (Althans, dat is op dit moment mijn vermoeden.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten