Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 17 juni 2014

Lions Landsmeer

De Loon Lions (zoals de ploeg dankzij de sponsor sinds vorig seizoen heet) uit Landsmeer, vorig seizoen verliezend finalisten van de play-offs, hebben vermoedelijk ambitieuze plannen. En dat siert ze!

Nu was dat vermoeden er al maar recente berichten bevestigen dit alleen maar. In chronologische volgorde:
1. Laki Lakner is terug als hoofdcoach (met hem als coach won de club de afgelopen jaren diverse prijzen)
2. Anete Horelika heeft geen nieuw contract gekregen (zij was, volgens verslagen en statistieken, in de play-offs een van de steunpilaren van de ploeg)
3. Fieke Ligthart is gecontracteerd (Vervanger/opvolger van Horelika. Ligthart is Nederlands international en speelde het afgelopen seizoen in de play-offs van de Duitse eerste Bundesliga (Duitse eredivisie).)
4. Sharon Beld is gecontracteerd (Sharon Beld speelde in Duitsland, na winst op de ploeg van Ligthart, de finale van de play-offs. Die spijtig genoeg werd verloren door de ploeg van Beld. Sharon Beld speelde in Duitsland een sterk seizoen. Het seizoen daarvoor raakte ze geblesseerd.)
5. Myrthe Beld is gecontracteerd (De jongere zus van Sharon. (Er zijn 4 zussen Beld.) Net als Sharon meervoudig Nederlands international. Kwam het afgelopen seizoen door blessures weinig in actie. Een fitte Myrthe is echter een topper!)

Of de club nog meer versterkingen zal contracteren durf ik niet te voorspellen. Wellicht nog wat back-ups? De Amerikaanse Mosley zal ongetwijfeld worden vervangen. Al kan het seizoen dat men in Landsmeer dat niet zo nodig vindt sinds Belinda Bos weer fit is?

De kern van de selectie lijkt te gaan bestaan uit ...
point-guard Molly McDowell
shooting-guard Randall van der Lee
small-forward Sharon Beld
power-forward Fieke Ligthart
center Nadine Boesaart (ook international, debuteerde dit seizoen)
point-guard Myrthe Beld
shooting-guard Kim Hartman
forward Belinda Bos
forward/center Ayla Simdorn

Een extra back-up (center om met Bos over een lange, krachtige small-forward te kunnen beschikken óf een small-forward om met Bos en Simdorn over beweeglijke speelster inside te kunnen beschikken) lijkt niet onlogisch. Daar zou een type Anouk Biesters in mijn ogen op haar plek zijn. Met nadruk: type Want Anouk is zelf gestopt als speelster. Zij is sindskort coach van het Bemmelse Batouwe. (Biesters speelde in het verleden bij Lions en won enkele kampioenschappen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten