Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 1 juni 2014

Wij zijn de BESTE!

Wij zijn de beste! En niet alleen van Den Bosch! Maar ook van Leiden! En van Amsterdam! Wij zijn de beste van Nederland! Hopelijk lukt het ons in de komende paar jaar om eens de beste te zijn van de Europe League! (Er is een paar jaar geleden een ploeg geweest met een begroting van ongeveer € 2 000 000. In vergelijking met heel veel andere clubs is dat echt heel weinig. Zelfs naar de standaard van de Europe League.)

Landskampioen én bekerwinnaar 2013/2014!

We begonnen slecht aan de wedstrijd: aanvallend waren we slordig en verdedigend lieten we steken vallen (waardoor we te veel ruimte weggaven). Maar ... langzaam doch zeker wisten we ons te herstellen. Het eerste kwart sloten we af met een minieme voorsprong (en een redelijk hoge score). In het tweede kwart breidden we de voorsprong uit maar maakten we minder punten dan in het eerste kwart. Het belangrijkste van basketball niet hoeveel punten je maakt maar of je wint. 1 - 0 is net zo waardevol als 101 - 0.

We kwamen goed uit de kleedkamer en plaatsten aan het begin van het derde kwart een duidelijke run. (Met later (in het vierde kwart) nog een kleine spurt er achter aan.) Zo pakten we een maximale voorsprong van 20 punten. Die eigenlijk te snel terug werd gebracht naar 6 punten.

We hielden echter het hoofd koel (in de heksenketel), en de tijd was onze vriend. In mijn ogen werd de 'run' van Den Bosch voor een te groot deel in de hand gewerkt door de arbitrage. Nou was die over de gehele wedstrijd niet duidelijk in het voordeel van 1 ploeg aan het fluiten, en misschien daarom juist wél.

In voorgaande wedstrijden was de balans in teamfouten duidelijk ongunstig voor Den Bosch, maar die maken dan ook veel meer fouten. Terecht als dat wordt afgefloten. Sterker nog: dat moet ook.

Vanmiddag was Den Bosch ook aan het hakken maar de scheidsrechters zagen het door de vingers of hadden hun ogen in de zakken. Toch werden beide ploegen bijna even vaak benadeeld door de scheidsrechters.

De eindstand, en daarmee de winst voor DONAR, is heel terecht. De meest sportieve ploeg was vandaag de beste. Shoeters heeft een sterk team maar het is wel een walgelijke ploeg. Te veel zeikerds en een center die veel te vaak een elleboogstoot uitdeelt.

We hebben vandaag beter verdedigd dan de afgelopen wedstrijden, vooral door de intensiteit. Tactisch was het in mijn ogen niet ideaal maar als je er mee wint is het dat toch wél. De verdediging (Pryor, Voorn, Dourisseau, Bekkering en Koenis (de laatste twee wisselden elkaar vaak af)) heeft ons de overwinning gebracht! In mijn ogen was Dourisseau de speler die het verdiende om te worden uitgeroepen tot mvp maar ach ... het is een TEAMsport. En DONAR bleek uiteindelijk het Most Valuable Team!

Er werd door de scheidsrechters heel zwak gereageerd op conflicten tussen spelers. Ze waarschuwden dan slechts 1 speler en dan ook nog eens de verkeerde.

Prachtig is het gebaar van coach Ivica Skelin. Hij hing zijn kampioensmedaille om de nek van een zeer trouwe supporter. Ik hoorde later voor de hal iemand zeggen "die familie ... zijn die-hards, die zijn er bijna altijd bij". Nou, ik denk dat Marc van Dijk nóg vaker bij een wedstrijd aanwezig is! Hij heeft dit seizoen, inclusief de uitwedstrijden voor de Europe Cup, slechts 3 wedstrijden gemist: de bekerwedstrijd tegen Black Eagles plus 2 uitwedstrijden in de Europe Cup. Dat werd én wordt erg gewaardeerd door het team, en dat liet Skelin blijken. Ik gun het Marc van harte! Te meer omdat hij een hoop gezeik over zich heen kreeg nadat een Donar-fan (let op: Donar-fan géén Donar-supporter!) tijdens de wedstrijd Aris - Donar fysiek de aanval wilde openen op scheidsrechter John van Dam.

Hier werd Marc ten onrechte van beschuldigd. En er werd zelfs door aanhangers van andere ploegen geroepen dat Marc een landelijk stadionverbod zou moeten krijgen wegens het tegen elkaar ophitsen van diverse clubs (groepen fans). Klasse actie van Skelin om Marc op deze manier een hart onder zijn riem te steken!