Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 1 juni 2014

Regeren is vooruit zien!

Sinds vandaag zijn wij de regerend landskampioen. We pakten vanmiddag, door de zevende wedstrijd van de finale te winnen, de dubbel (nadat we eerder in het seizoen de beker wonnen). Morgenavond (maandag 2 juni) worden we om 19:30 uur gehuldigd op de Grote Markt. (Dan staat daar tenminste een ploeg die een prijs heeft gewonnen. Twee zelfs! Want het huldigen van een of ander suf voetbalploegje dat geen prijs wint, dat slaat nergens op.)

Natuurlijk geniet ik de komende dagen ook nog na van de winst! Maar ... deze periode mag niet alleen in het teken staan van feestvieren. We mogen, als organisatie, niet op onze lauweren gaan rusten! Want ...
1. er is nog geen nieuwe hoofdsponsor (Dan kan het zijn dat spelers de informatie hebben gekregen dat het budget voor het seizoen 2014/2015 gelijk zal zijn aan het budget voor het afgelopen seizoen (2013/2014) maar of er zo veel nieuwe BBC-leden bijkomen, die ook nog eens zo veel geld inbrengen?!)
2. van de 13 spelers die het afgelopen seizoen de selectie vormden (met Jeff Robinson zelfs 14) heeft alleen Craig O. een doorlopend contract
3. coach Skelin heeft een doorlopend contract maar het is een publiek geheim dat hij coach wil zijn van een ploeg die speelt in een Europese bekercompetitie (dat hij zijn contract eenzijdig kan opzeggen wist misschien nog niet iedereen?)
4. de club raakte in 1! seizoen haar totale eigen vermogen (€ 190 000) kwijt!
5. het jaarverslag is nog altijd niet goedgekeurd door een accountant
6. het Bestuur is nog altijd niet compleet
7. er is nog steeds geen Raad van Toezicht

Dit zijn allemaal zeer belangrijke punten. Essentiële factoren voor het strategisch beleid. Dat beleid MOET goed zijn, en daar is eerst een JUISTE visie voor nodig!

Als je budget (fors) minder wordt mag je niet (fors) zwakker worden! Je moet dan kunnen putten uit je jeugdopleiding. In Groningen wordt dat niet gedaan. Spelers die in Groningen hun jeugdopleiding hebben, die spelen (als ze geluk hebben) vanaf hun 20e levensjaar elders in Nederland bij een eredivisieploeg. Zit dat er niet in, dan  gaan ze spelen bij de Groene Uilen of ze stoppen met basketball!

Dat MOET anders, dat MOET beter! Niet alleen is dan een verplichte taak weggelegd voor opleidingsinstituten en clubs die zich meer richten op talentontwikkeling dan op zelf op niveau willen presteren, maar zeker ook voor een organisatie als DONAR. Vanaf je 18e ben je geen talent meer maar dan ben je nog geen volwaardige eredivisiespeler. Zo rond je 25e ben je op je top. Tussen je 18e en je 25e zit 7 jaar! In die fase moet je je nog enorm ontwikkelen. Dat doe je niet door op de bank te zitten. Ook al train je met goede spelers, onder leiding van een goede trainer/coach.

Van de Nederlandse spelers zullen er denk ik twee vertrekken. Dat zijn geen spelers die veel minuten maakten tijdens het afgelopen seizoen maar ... het zijn wél plekken die ingevuld moeten worden! Kiezen voor een selectie van 10/11 spelers is riskant. Blessures doen zich regelmatig voor (niet alleen bij onze club!), en dan heb je wel vervanging nodig.

Nederlandse toppers als Slagter, Voorn, Bekkering en Koenis ... verlengen zij hun contracten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten