Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 7 juni 2014

LeBron James of Carmelo Anthony?

Op internet diverse berichten dat de Boston Celtics zouden proberen om, naast Kevin Love (nu Minnesota TimberWolves), Carmelo Anthony te contracteren. 'Melo' is een speler die veel punten maakt (naar diens schotpercentage wordt blijkbaar amper gekeken, en naar diens gebrek aan verdedigende kwaliteiten nog minder) en er zijn fans die vinden dat de C's een scorer nodig zijn.

Zelf ben ik het daar absoluut niet mee eens. Zeker niet als het ze niet lukt om Jeff Green te laten vertrekken naar een andere club. Green is namelijk ook een speler die als sterkste punt het maken van punten heeft. Hoewel niet op het niveau van 'Melo'.

Als de C's besluiten om Avery Bradley toch een nieuw contract aan te bieden (en dit ook wordt ondertekend door Bradley) dan hebben de C's voorlopig (want het contract van Rajon Rondo loopt volgend jaar af) een 'backcourt' met twee guards die redelijk tot goed kunnen verdedigen. Maar als je kampioen wilt worden heb je nog drie goede verdedigers nodig. En, voorlopig hebben de C's die niet. Te meer omdat enkele spelers die wel kunnen verdedigen weinig speelminuten hebben (Sullinger, Bass, Chris Johnson).

Love is ook geen goede verdediger maar wel een speler die goed kan rebounden (vooral aanvallend). Hij is een topper die je graag wilt hebben, en die voor de C's zeker een versterking is. Maar dat geldt niet voor 'Melo'. Dat is een egoïst, die geeft geen bal af. In tegenstelling tot Love.

Als je dan toch al wilt gaan voor een aanvaller (zoals 'Melo') dan kun je net zo goed voor de hoofdprijs willen gaan: LeBron James. Ja, ook na diens uitvallen met kramp. James is meer allround dan 'Melo' en minder egoïstisch. Daarbij, James speelde ooit voor 'de Irish'. En, de Celtics worden ook 'de Irish' genoemd.

Echter: ik zou als small-forward kiezen voor Gordon Hayward (thans Utah Jazz) en als center voor Joakim Noah (nu Chicago Bullls). Als back-ups: Marcus Smart (point-guard), Shabazz Napier (shooting-guard), DeAndre Daniels (small-forward), Noah Vonleh (power-forward) en Jared Sullinger (center, ook al schijnt 'Sully' niet als center te willen spelen). Chris "Birdman" Andersen (nu Miami Heat) vind ik ook een interessante optie maar hij is al redelijk op leeftijd. Heeft minder potentie dan een Vonleh. Of Aaron Gordon of Julius Randle.

De Celtics zullen overigens flink moeten ruilen om zo veel 'rookies' te kunnen contracteren. Want zo veel 'picks' hebben ze niet. Ook niet door de ruilacties in vorige seizoenen.

Een 'Big three' Rondo, James en Love zit er in ieder geval niet in. Dit trio is al zo duur dat je misschien niet eens de 'starting-five' (basis vijf) volledig kunt bezetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten