Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 25 juni 2014

Picks ...

Hoeveel "picks" hebben de Boston Celtics straks in de 'draft' van 2014? Dankzij een ruilactie met de Brooklyn Nets (waardoor 'oer-Celtic' Paul Pierce naar Brooklyn, New York, vertrok net als Kevin Garnett) hebben de Celtics op dit moment de 6e & 17e plaatsen in de 'draft' (moment om spelers te rekruteren).

Volgens geruchten komen daar wellicht plekken bij.
7e plek (in ruil vertrekt een speler (of meerdere spelers) naar de Los Angeles Lakers)
8e plek (in ruil vertrekt een speler (of meerdere spelers) naar de Sacramento Kings)

Wat zouden de Celtics daar dan mee moeten doen? Gebruiken om te ruilen tegen een speler (Kevin Love van de Minnesota TimberWolves) of spelers voor de eigen club rekruteren?

Als ze er voor kiezen om de spelers zelf te behouden: 6e keus (Marcus Smart), 7e keus (Noah Vonleh), 8e keus (Dante Exum), 17e keus (Shabazz Napier) en hopelijk slagen ze er op een andere manier nog in om ook DeAndre Daniels (volgens inschatting de 39e keuze) te contracteren.

Welke spelers van het vorige seizoen zouden de Celtics moeten behouden? Rajon Rondo, Avery Bradley en Jared Sullinger. Maar ... Rondo zal men vermoedelijk 'moeten' afstaan in ruil voor het recht van de Sacramento Kings. Jammer, want hij is allround. Wordt gezien als de ster (all-star) van de ploeg en ook als trekpleister voor andere all-stars als bijvoorbeeld Kevin Love.

Rondo echter bleek qua efficiƫntie niet zo'n positieve invloed te hebben op het spel (en het resultaat) van de C's. Niet dat de wedstrijden / momenten zonder Rondo voldoende waren om de play-offs te halen, maar de ploeg won zonder Rondo wel vaker dan met Rondo. C.q. het doelsaldo tijdens wedstrijden was op de momenten met Rondo minder goed dan op de momenten zonder Rondo. Toch iets om over na te denken?

Ik denk echter dat de huidige selectie van de Boston Celtics te zwak is om de play-offs te halen, laat staan om kampioen te worden. En dat is juist het doel dat gerealiseerd MOET worden!

Welke spelers zouden de Celtics sowieso 'Bean town' uit moeten sturen (bij voorkeur in een ruil)? Jeff Green (slechte verdediger, dure speler), Kris Humphries (matige powr-forward/center, dure speler), Gerald Wallace (matige forward, dure speler), Vitor Faverani (zeer matige speler), Joel Anthony (zeer matige speler), Chris Babb (zeer matige speler), Jerryd Bayless, Keith Bogans.

Denk dat, om een goede deal te kunnen sluiten, de club ook afscheid moet nemen van Kelly Olynyk en Brandon Bass.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten