Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 4 juni 2014

Selectie DONAR 2014 - 2015

Het seizoen 2013/2014 is nog geen week ten einde. De landskampioen en bekerwinnaar vierde afgelopen maandagavond haar feestje (op de Grote Markt). Coach, assistent-coach en spelers werden gehuldigd op het bordes van het stadhuis. Ik heb het aantal toeschouwers niet geteld. (Ogenschijnlijk waren het er minder dan in 2010.)

Ivica Skelin (coach) liet op die maandag weten graag met de selectie van het afgelopen seizoen door te gaan. Vooral de kern van Nederlandse spelers (Slagter, Bekkering, Voorn en Koenis) wil hij graag behouden. Dat lijkt mij een goede wens. AanvullingEn niet te vergeten de jonge spelers Yannick van der Ark en Maarten Bouwknecht!

Een andere speler die hij graag ziet terugkeren als speler van DONAR in het seizoen 2014/2015 is Jason Dourisseau. De directeur van MartiniPlaza maakte bekend dat er een tribune is die naar J.D. vernoemd zal worden.

Met Slagter (shooting-guard), Bekkering (power-forward/center), Voorn (shooting-guard) en Koenis (center) zijn 3 posities bezet. Craig O. heeft een doorlopend contract. Hij is een power-forward, geen nieuwe positie derhalve.

Dan heeft de ploeg dus nog 2 posities in te vullen: point-guard en small-forward. Een point-guard dient een leider te zijn, het verlengstuk van de coach. Hoewel we Nederlandse jeugd zouden moeten kunnen opleiden voor deze positie (dribbelen en passen kun je leren zodra je kunt lopen) is het niet onverstandig om voorlopig te kiezen voor een spelers uit de USA.

De positie van small-forward is een aanvallende positie, en zoals coach (Ton) Boot ooit zei: "Een Amerikaan voor een aanvallende positie". Een Nederlander als back-up? Graag maar er zijn weinig geschikte kandidaten (in mijn ogen). Als small-forward zie ik graag Jason Dourisseau terugkeren.

Kandidaten voor de positie van back-up small-forward? Mike Schachtner (USA, afgelopen seizoen Leiden), Jeroen van der List (NL, afgelopen seizoen Den Helder).

Als point-guard zou ik Cashmere Wright graag terugzien, ondanks dat hij in de play-offs defensief niet goed speelde. In het reguliere seizoen bleek dat ook al niet zijn voornaamste kwaliteit. Maar er gaat (in de aanval) veel dreiging van hem uit. Hij kan behoorlijk schieten en zeker behoorlijk scoren.

Kandidaten voor de positie van back-up point-guard? Quentin Pryor (USA, afgelopen seizoen DONAR), Charlon Kloof (NL, afgelopen seizoen college in de USA), Dimeo van der Horst (NL, afgelopen seizoen Wijchen), Stefan Mladenovic (NL, afgelopen seizoen Wijchen).

Ik ben een voorstander van 'local heroes'. Ze zorgen voor binding tussen fans en spelers. En, ze inspireren de jeugdspelers.

Je wilt als club graag iedere positie dubbel bezetten. We hebben al 2 (Nederlandse) kandidaten voor de positie van shooting-guard: Arvin Slagter en Jessey Voorn. Met name laatst genoemde lijkt graag speler van DONAR te zijn in het nieuwe seizoen.

We hebben reeds 1 power-forward onder contract staan. We hebben ook al een kandidaat om de tweede (Nederlandse) power-forward te zijn: Ross Bekkering (Canada/Nederland).

Aangezien Bekkering het afgelopen seizoen, ondanks zijn relatief geringe lengte, als center speelde kun je overwegen om nog een speler te contracteren die als power-forward en center kan spelen. Bijvoorbeeld Jeroen van der List (die eventueel als lange small-forward kan spelen).

Kandidaten voor de positie van center? Thomas Koenis (Nederland), Joshua Duinker (Australiƫ/Nederland), Kyle Visser (USA/Nederland), Kenrick Zondervan (Nederland, afgelopen seizoen Zwolle). Geen Kevin Thompson. Maakt te veel persoonlijke fouten (en onsportieve fouten), leidt te veel balverlies, redelijke rebounder (aanvallend) maar zeer matige verdediger. De positie van center is er een waarvoor weinig geschikte kandidaten zijn (al lijkt dat gezien het rijtje misschien niet zo). De positie lijkt, als je bedenkt wat voor soort speler je voor die positie in gedachte hebt, met uitsterven te worden bedreigd. Voor deze positie vind ik lengte belangrijk. Daarom zou ik Bekkering veel liever inzetten als power-forward dan als center! Als je vanaf de bank een front-court Van der List, O. & Duinker of Van der List, Duinker en Visser zou kunnen inbrengen ... of Schachtner, Duinker/Van der List & Visser?

Ik veronderstel dat clubs ook volgend seizoen maximaal 4 spelers mogen contracteren die niet over de Nederlandse nationaliteit beschikken. Aangezien Dourisseau (nog) geen Nederlandse nationaliteit heeft mag de club, als Jason wordt gecontracteerd, nog 'maar' 3 buitenlandse spelers contracteren.

Graag zie ik spelers komen die beter kunnen verdedigen op pick & rolls, die heel goed kunnen roteren in de verdediging. Dat was, mijns inziens, dit seizoen niet goed verzorgd. Een goede balans van sterke & zwakke punten is erg belangrijk. We zullen zien maar ... wat is jouw mening? Laat het maar weten middels een reactie op dit bericht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten