Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 23 juni 2014

Ploegen

Vooralsnog lijkt het er op dat de clubs blij mogen zijn als ze in het seizoen 2014/2015 een 3 tegen 3 competitie kunnen gaan spelen! Want, van drie clubs is iets bekend over de samenstelling van de ploeg. En dat zijn geen volledige selecties. Bij lange na niet zelfs.

Rotterdam basketball heeft 1 speler gecontracteerd: Matthew Otten (hij verlengde zijn contract).

Aris Leeuwarden heeft 3 spelers gecontracteerd: Jesse Markusse, Tjoe de Paula en Dexter Hope (allen verlengden hun contracten).

Donar heeft 1 speler onder contract: Craig O (zijn contract loopt nog 1 seizoen door (dus tot en met het seizoen 2014/2015)).

Dat is, terwijl bij Den Bosch, Den Helder en Leiden de sponsorcontracten doorliepen (Den Bosch en Den Helder) dan wel verlengd zijn (Leiden), geen goed teken. Is het budget van Leiden, met het nieuwe contract, dan lager als voorheen?

Zijn de spelers van Den Bosch en Den Helder hogere salariseisen gaan stellen?

Nog altijd geen duidelijkheid vanuit Wijchen.

Evenmin duidelijkheid over Donar. Het budget zou gelijk blijven maar blijkbaar klopt die veronderstelling niet want ... dan zou toch duidelijk moeten zijn dat je je kunt inschrijven voor deelname aan de EuroChallenge? Hoeveel geduld kun je opbrengen als club (nieuwe hoofdsponsor) en als speler (wachten met tekenen van een contract)?

Stel ... dat van het kwartet Van der Ark, Bouwknecht, Hof en Van der Reijden er twee of meer spelers besluiten om geen nieuw contract te tekenen. Wat gaat de club dan doen? Van der Reijden was het afgelopen seizoen de 13e speler (je mag 12 spelers op het formulier zetten) dus het vertrek van hem of 1 andere speler is geen probleem maar is er sprake van een 2e en zelfs een 3e (en wellicht een 4e) speler ...

Mark-Peter Hof zou wel eens de keuze kunnen maken om terug te keren naar de Groene Uilen. Ongeacht of zij promoveren naar de eredivisie. Dat recht hebben ze, maar of het budget dat toelaat? Als de club in de promotiedivisie blijft, dan zal zij haar titel willen verdedigen.

Bennie van der Reijden mag qua leeftijd in de zogenaamde talentencompetitie gaan spelen. Maar ... nog altijd ben ik niet overtuigd van zijn mogelijkheden om een behoorlijke speler voor eredivisie of promotiedivisie te worden. Ik zie hem eerder spelen in de eerste divisie (dus bij bijvoorbeeld BVG). Maar ... als BVG er een inside-speler bij krijgt (Robbert van Bergenhenegouwen) en besluit te starten met een duo Bergenhenegouwen en Marc Peutz onder de borden dan komt Bennie in de hierarchie achter dit duo en mogelijk ook achter Bas Rozendaal.

Maarten Bouwknecht mag ook in de zogenaamde talentencompetitie spelen. Als Donar in die competitie wil kunnen presteren dan zal Bouwknecht in die ploeg een voorname rol toebedeeld krijgen (verwacht ik).

Over Yannick van der Ark durf ik geen "voorspelling" te doen.

Het contracteren van spelers die elders overbodig zijn geworden of waarvan de club niet doorgaat, is voor de korte termijn een mogelijkheid. Een lange termijn oplossing is het wanneer 1. deze speler afkomstig is uit de jeugdopleiding en dus verbonden is met Groningen (de speler voelt zich hier dan thuis, het publiek steunt een 'local hero' en het is een extra stimulans voor jeugdspelers) of 2. deze speler nog jong is en dus potentie heeft voor de toekomst. Spelers ouder dan 23 jaar contracteren als 2e of 3e speler op een positie (en 8e tot en met 12e speler van de ploeg) vind ik niet verstandig.

Een selectie van minder dan 10 spelers, ook al kies je in de wedstrijden voor een rotatie met 7 of 8 spelers, vind ik evenmin verstandig. Dat betekent in mijn ogen dat ... Arvin Slagter, Ross Bekkering, Thomas Koenis en Jessey Voorn (naast Craig O) moeten blijven, en dus nieuwe contracten moeten tekenen. Qua spelers afkomstig uit de USA in ieder geval Jason Dourisseau (hij geldt dan min of meer als halve Grunneger) maar graag ook Cashmere Wright en Quentin Pryor.

Wat heb je dan nog nodig? Een point-guard (indien Pryor als small-forward), een small-forward (indien Pryor als point-guard, wat niet mijn voorkeur heeft) en een center (Bekkering en Craig O zijn in mijn ogen namelijk beiden power-forwards! Bekkering vind ik geen center, daarvoor is hij in mijn ogen te klein!).

Kwaliteit is belangrijker dan nationaliteit maar ik geef voor beide posities de voorkeur aan een Nederlander. Ook omdat je, als Wright, Dourisseau en Pryor terugkeren, je al drie spelers uit de USA hebt. Mogelijke kandidaten? Zie volgende blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten