Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 30 september 2015

1 oktober 2015: Landstede basketball vs Donar (oefenwedstrijd) [voorbeschouwing]

Landstede basketball Zwolle kiest in de voorbereiding niet voor de makkelijkste tegenstanders. Én ... dat valt te prijzen!

In het weekend van 19 en 20 september vond het, door Landstede georganiseerde, Landstede Brose toernooi plaats. Op dit toernooi speelde men tegen Brose Baskets (Bamberg) de kampioen van Duitsland in het seizoen 2014/2015 én Banvit basketbol Kulübü (Turkije). Ze eindigden weliswaar als nummer 4 van de 4 deelnemende ploegen maar de spelers wisten in de wedstrijden behoorlijk partij te bieden aan de tegenstanders.

Donderdagmiddag (aanvang 14:00 uur) speelt de ploeg (van coach Herman van den Belt) tegen Donar (de ploeg die in het seizoen 2014/2015 de Supercup én de nationale beker won, en daarnaast ook nog de finale van de play-offs haalde).

De Groningers hebben een nieuwe coach (Erik Braal). Ze zijn ambitieus. Op zondag 4 oktober wil men de Supercup winnen (tegenstanders de landskampioen van het seizoen 2014/2015: Shoeters Den Bosch).

In de selectie van Zwolle de voormalige Donar-spelers Jessey Voorn (vertrokken in de zomer van 2014) en Craig Osaikhwuwuomwan (vertrokken in de zomer van 2015).

Hoe beide ploegen het tegen elkaar doen? Daar ben ik heel benieuwd naar! (Voor Donar is het de eerste wedstrijd tegen een Nederlandse tegenstander.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten