Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 19 september 2015

Donar - Eisbären Bremerhaven [oefenwedstrijd]

Donar speelde vanavond haar derde oefenwedstrijd, de eerste op Nederlandse bodem.

Garrick Sherman kon wegens een knieblessure niet meedoen. A.s. dinsdag verwacht hij weer te kunnen meedoen aan de training.

Yannick Franke deed wel mee. Hij is kortgeleden aangesloten. In de weken daarvoor was hij in Zagreb, Kroatië, waar hij speelde op het Europees kampioenschap.

Kwartstanden:

  1. 11 - 13 
  2. 28 - 35 (17 - 22) 
  3. 40 - 56 (12 - 21) 
  4. 65 - 72 (25 - 16)

Donar werd qua punten weggespeeld in het tweede en vooral het derde kwart. Na het derde kwart bedroeg de achterstand 16? punten. (Als ik het mij goed herinner is de maximale voorsprong voor de Eisbären zelfs 21 punten geweest!)

Het vierde kwart was voor Donar. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 65 - 72 verloren.

De Duitsers schoten veel beter (vrije worpen & fieldgoals: zowel schoten voor 2 áls voor 3 punten) en leden, ogenschijnlijk, minder balverlies. Toch "maar" 7 punten verschil betekent dan wel dat de ploeg uit Bremerhaven uiteindelijk niet zo efficiënt was met balbezit.

Donar was mijns inziens ook zeker niet efficiënt.  Veel balverlies (slordige passing, slechte schoten), zwak spel in de rebounding, te soft in de verdediging. Wat betreft het moeizame spel in de aanval: dat de spelers nog niet op elkaar zijn ingespeeld, is een feit. Maar als geldig excuus zou ik het niet willen aandragen. Daarbij: een verliezer heeft een excuus, een winnaar een plan dat leidt tot succes.

Onze coach, Erik Braal, lijkt er goed mee bezig te zijn. Iets wat mij niet verrast. Hij is, zoals ik dat van afstand kan beoordelen, een goede coach.

Verder zal ik over de wedstrijd maar niets zeggen. Nou, toch nog maar iets.

De spelers (met de rugnummers 13 en 33) van Eisbären vind ik onsportief. De ene (13) maakt veel ruzie, de ander (33) maakt veel harde, onsportieve fouten (U-fouls). Hun coach komt ook over als een vervelende vent.

De Duitsers speelden met 6 buitenlanders (USA). Onder andere Larry Gordon (ex - Zwolle) en Brandyn Curry (vorig seizoen Den Bosch).

In hoeverre de Donar-ploeg zich verhoudt tot die van vorig seizoen valt nog lastig te zeggen. We gaan het de komende weken zien. De ploeg heeft het in zich om een team te worden. Bij ruzies komt men goed voor elkaar op. Zonder dat het escaleert!

# 2 BROWN, Ken: balvaardig, goed in staat om snel 'coast-to-coast' te gaan terwijl hij tussen spelers door moet dribbelen, doseren én 'passing' mag wel beter (5 turnovers), moet denk ik beter (rustiger, betrouwbaarder) worden om een betrouwbare 'floorleader' te kunnen zijn. Voorzichtigheid (in verband met opstootjes) is wenselijk. Tegenstanders werden diverse keren boos op hem, hij reageert daar op (niet explosief maar hij gaat er wel op in).
# 3 SULLIVAN, Will: in deze oefengame vrij onopvallend. Hij is een shooting-guard maar weinig gezien qua schotvaardigheid, verdedigt wel maar lijkt niet een bijzonder goede verdediger. Is niet heel lang & breed (fysiek kwetsbaar zeker in combinatie met Brown?).
# 4 SAMSON, Skip: --- Niet gespeeld. Zal vermoedelijk ook niet veel gaan spelen. Wellicht tegen Weert & Apollo?
# 5 HOPE, Dexter: Dat hij wat kan was wel zichtbaar maar ... hij is nog niet op het niveau wat hij had toen hij bij Aris Leeuwarden speelde in de ploeg van coach Erik Braal (coach en speler werken nu dus weer samen). Hope is niet alleen stil blijven staan, hij lijkt zelfs minder goed te zijn geworden de afgelopen twee seizoenen.
# 6 NIEBOER, Niek: --- Niet gespeeld. Zie Skip Samson.
# 7 FRANKE, Yannick: Jonge (19 jaar) Nederlander met veel potentie. Zou, als hij jonger zou zijn dan 18 jaar, het grootste talent van Nederland zijn van dit moment. Was niet altijd even gelukkig met zijn acties (een driepunter die flink mis ging, gemiste vrije worpen) maar liet ook zeker zien een goede speler te zijn voor de Nederlandse eredivisie.
# 8 DOURISSEAU, Jason: Een type speler die je gewoon in je ploeg moet hebben! Goede verdediger, iemand die leidt door het goede voorbeeld te geven, harde werker, een "sterspeler" die vee vuil werk opknapt, bezit scorend vermogen. Fijn dat hij terug is in de ploeg!
# 9 VEENSTRA, Bas: Ook nog een jonge speler (speler van Nederland u20). Een speler die gelukkig zijn contract met 2 seizoenen verlengd heeft. Nu al nuttig, en een speler waar je in de toekomst nog heel veel plezier aan kunt beleven.
# 11 SHERMAN, Garrick: Niet gespeeld in verband met een knieblessure.
# 12 BEKKERING, Ross: Solide power-forward/center. Fijn dat hij gebleven is!
# 20 FIELER, Chase: Atletisch, mobiel, nuttige teamspeler, veel scorend vermogen, all-round (verdedigen en aanvallen kan hij allebei wel). Eerste indruk is positief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten