Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 13 september 2015

5e USA-speler?

Op het gastenboek van Donar een poll: "Moet er een sponsoractie komen om Lance Jeter opnieuw te kunnen contracteren?"

Laten wij de voors en tegens eens tegen elkaar afwegen.

Voordelen:
- Jeter is een leider én floorleader
- Jeter is een speler die sterk aanvallend basketball kan spelen
- Jeter is een speler die veel kan scoren
- Jeter is een speler die goed kan passen
- Jeter is een speler die, mits niet vermoeid, fysiek sterk is (groot & zwaar)

Nadelen:
- In de DBL mogen er per wedstrijd maar 4 buitenlanders op het formulier staan (de club heeft reeds 4 buitenlanders onder contract staan)
- Jeter is, zo bleek in het seizoen 2014/2015, soms vermoeid (met name in de play-offs werd dit probleem vaker merkbaar)
- Jeter is veel minder sterk in verdedigen & rebounden

Persoonlijk zou ik, als je NÚ een  vijfde Amerikaan wilt contracteren, kiezen voor een andere speler van het seizoen 2014/2015: Billy Clark. Hij is namelijk wél een verdediger en rebounder (heeft ook een behoorlijk schot).

Je hebt dán iedere positie werkelijk dubbel bezet.

De nieuwe spelers ken ik nog niet, en het is gevaarlijk om sentimenten naar het verleden te hebben, maar een ploeg Ken Brown, Quentin Pryor, Billy Clark, Jason Dourisseau & een center, bijvoorbeeld Ross Bekkering, zou fantastisch zijn. Wellicht zou je nog moeten kiezen voor nog wat creatviteit.

Een speler die creatief is, en die, als hij komt slechts een half seizoen inzetbaar is: DeJuan Wright. Op dit moment denk ik dat wij meer hebben aan de defense van Clark dan de offense van Wright maar ... als wij dan al een topper (aanval) willen contracteren (een MVP-kandidaat) dan heb ik, mits hij fit is, een voorkeur voor DeJuan W.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten