Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 10 september 2015

Helaas!

Het is opnieuw niet gelukt om te winnen. In de voorbereiding, tijdens een toernooi, verloren we al eens van Griekenland. Maar ... dat gaf niets. Vanavond ging het er om. Er stond veel (plaatsing voor de 1/8 finales) op het spel.

Dát ik dit stel geeft overigens al aan hoe de belevenis in vrij korte tijd (ruim 1 jaar) is omgeslagen. En zeker niet alleen bij mij!

Onze jongens werd weinig kans toegedicht in de EK - kwalificatie. Zelfs niet nadat een jaar eerder plaatsing een feit was geweest als de bond geen administratieve blunders had gemaakt!

Tegen alle verwachtingen in lukte het de ploeg, die zeer moeizaam gevormd werd, om zich te kwalificeren voor het EK. Het Nederlands team had 26 jaar niet meegedaan aan een wk of EK! Op het laatste toernooi, in 1989 (ook in Kroatië (toen nog onder de noemer Joegoslavië)), wonnen we geen enkele wedstrijd.

Op dít EK wonnen wij de eerste wedstrijd van de groepsfase. Georgië werd met 72 - 73 verslagen. In de eerste twee wedstrijden (Georgië gevolgd door Macedonië) zouden wij ook de benodigde twee overwinningen moeten pakken om de tweede ronde van het toernooi te halen. Het lukte niet.

Want we verloren van Macedonië. Maar ... in de resterende wedstrijden (achtereenvolgens Slovenië, Kroatië en Griekenland) hadden wij echt wel kansen op winst. Spijtig genoeg was 'net niet!' de conclusie van die wedstrijden. Ook vanavond, donderdag 10 september 2015.

We (let op: we!) verloren met 68 - 65 van de Grieken. Het is zeker geen schande. Zoals onze mannen het toernooi met opgeheven hoofd mogen verlaten. Toch is er wel teleurstelling.

Dat het niet gelukt is om nóg beter te spelen (minder fouten te maken) en minstens 2 wedstrijden te winnen.

Hopelijk gaan de mannen deze lijn voortzetten en lukt het om ons te kwalificeren voor het wk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten