Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 10 september 2015

Stefan Mladenovic keert terug bij CHALLENGE SPORTS Rotterdam

Lees hier het artikel 'STEFAN MLADENOVIC KEERT TERUG BIJ CHALLENGE SPORTS' op de site van Challenge Sports Rotterdam

Voor Stefan (Mladenovic) ben ik blij dat hij ook in het seizoen 2015/2016 uitkomt in de eredivisie. Wél vind ik het voor hem jammer dat dit bij Rotterdam basketball college is. Met alle respect voor deze club, toch een club dat geen topteam zal hebben. Gering budget en als gevolg daarvan weinig kwaliteit in vergelijking met andere clubs.

Vorig seizoen eindigde Rotterdam als 5e. Op een achterstand van 24 punten (anders gezegd 12 verloren wedstrijden) van nummer 4 (Zwolle). En dat op een totaal van 36 wedstrijden.

Graag had ik gezien dat (Stefan) Mladenovic bij Donar was gebleven. (Ex-)international, ervaren eredivisiespeler, allround, afkomstig uit de Groninger jeugdopleiding.

De club heeft deze zomer Yannick Franke gecontracteerd. Prima beslissing! Maar wat als Franke na 1 seizoen de club verlaat om een uitdaging in het buitenland te zoeken? Stefan M. zal mogelijk eerder bij de club blijven (geen club elders in Europa). Hij wil (denk ik) graag basketballen maar dat mogelijk combineren met een (andere) baan.

Gaat het desgewenst lukken om volgend jaar Mladenovic terug te halen naar Groningen?

Stefan is een speler die al jaren het niveau heeft om in de eredivisie te spelen. Donar contracteerde jonge spelers als Skip Samson en Niek Nieboer. Goed voor de toekomst, maar nog geen spelers met het niveau van de eredivisie. Niet alle posities zijn dubbel bezet (rotatie van 9 spelers i.p.v. 10). Het is een keuze van Braal (coach) en De Vries (manager technische zaken). Geen vreemde keuze (omdat spelers wel op meerdere posities inzetbaar zijn) maar het kan toch zijn dat je 1 eredivisiespeler tekort komt wanneer er blessures / schorsingen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten