Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 4 september 2015

Emigranten

De laatste dagen valt gejank van (s)linkse gutmenschen, met de kreet "Nederlanders die zijn vertrokken naar Australië, Canada, de Verenigde Staten etc. zouden dan terug moeten keren naar Nederland als Nederland geen migranten wil opnemen!", veelvuldig te horen.

Emigranten zijn geen asielzoekers noch vluchtelingen. Wél zijn de mensen die kort na de bevrijding naar deze landen zijn vertrokken gelukszoekers. Om dat terug te draaien is echter belachelijk.

Deze mensen hebben daar in de afgelopen jaren een permanente verblijfsstatus verkregen én een bestaan opgebouwd waarin zij financiële zekerheid hebben. Héél anders is dat met gelukszoekers en andere migranten die naar Nederland komen én zijn gekomen. Dat geldt voor migranten die inmiddels een permanente status hebben en voor migranten met een tijdelijke status.

Zij leven van een uitkering, krijgen met voorrang (op Nederlanders) een woning, zijn in heel veel gevallen goedkoper verzekerd (én zonder eigen risico).

Dat is een vorm van ongelijkheid die onacceptabel én ongewenst is! Ja, het is geen pretje om in een soort houten badkuip een zee over te varen maar ... het gaat in heel veel gevallen niet om gezinnen. Deze primitieve tochten kosten veel geld, dus financieel gezien hadden ze niet zo'n slecht bestaan. Men reist door diverse veilige landen naar Nederland. Terwijl het Europese asielbeleid verplicht dat je asiel aanvraagt in het eerste EU-land (vallend onder Schengen-akkoord) waar je komt. Als het daar wordt afgewezen mag je niet doorreizen naar een ander EU-land. Dit gebeurt echter wél! Men weet dat, maar men verdomt het om hier iets aan te doen. Het probleem ziet men niet.

Wanneer je nu emigreert naar landen als Australië, Canada, de Verenigde Staten dan heb je al een permissie nodig vóór vertrek. Je krijgt dat alleen als je kunt bewijzen daar een baan te hebben waarmee je kunt voorzien in je eigen levensonderhoud.

Deze regel is vergelijkbaar met de eis voor gezinshereniging respectievelijk de reizen die EU-burgers maken van de ene EU-lidstaat naar de andere. Zie o.a. de "nieuwe" Vluchtelingenwet die sinds 2000 is ingevoerd.

Blijf maar zaniken dat Nederland migranten moet blijven toelaten. Niet de personen die daar tegen zijn maken zich belachelijk maar jij als voorstander!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten