Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 6 september 2015

Nederland vs Macedonië [Europees kampioenschap]

Na de (verrassende) zege op Georgië was de hoop op de tweede ronde toegenomen. Ook bij mij. Het vertrouwen in een behoorlijk toernooi, tijdens de poulefase, was gestegen. En dan doel ik op het resultaat (behalen van winstpunten).

De wedstrijd van vandaag, tegen de op papier (naast Nederland) zwakste ploeg van de groep (poule C), was een teleurstelling! Aanvallend te vaak onmachtig door eigen fouten (turnovers als gevolg van geforceerde acties), verdedigend gaf de ploeg veel te veel weg (punten uit driepunters, ruimte waardoor de tegenstanders open schoten kregen).

We speelden slap, slordig, ongeconcentreerd. Mentaal was het niet goed wat de spelers brachten. Over het waarom kan lang worden gepraat maar het verandert niets aan de conclusie: een dure 71 - 78 nederlaag.

De topscorers van de wedstrijd tegen Georgië (Kloof en W. de Jong) speelden tegen Macedonië een veel minder gelukkige wedstrijd. Van Worthy (de Jong) is bekend dat hij een 'alles of niets' speler is. Tegen Georgië was het alles, tegen Macedonië was het niets.

Kloof lukte het niet om de zaak op de rails te krijgen. Helaas vaak door fouten van hem. (Geen P's.)

De lange mannen speelden juist beter dan in de wedstrijd tegen Georgië. Vooral (topscorer) Nicolas de Jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten