Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 26 september 2015

Walk over

Wat een mooi resultaat leverde dit potje op! Thuiswedstrijd 1 van het seizoen 2015/2016 met als tegenstandsters de ploeg uit Maassluis: Green Eagles.

Dat er gewonnen kon worden, dat hielden veel wel voor mogelijk. Een ruime zege is ook niet verrassend maar dat de gasten met een bijna dubbele nederlaag huiswaarts mochten keren ... ? Na de wedstrijd liet een van de speelsters weten dat zij niet had verwacht dat het zó makkelijk zou gaan. In haar herinnering was het verschil vorig seizoen ongeveer 20 punten.

Kwartstanden:

  1. 26 - 10 
  2. 55 - 23 (29 - 13) 
  3. 81 - 39 (26 - 16) 
  4. 103 - 53 (22 - 14) 
Ondanks diverse mooie acties was het een lelijke wedstrijd. Het spel was niet alleen fysiek maar bij tijd en wijle zelfs een beetje gevaarlijk. De scheidsrechters hadden hier (wat mij betreft) onvoldoende oog voor. Wél waren ze voor de verandering eens consequent! Dát verdient een compliment. 

Af en toe vielen de driepunters als rijpe appeltjes. Verdedigend stond het in de grootste delen van de wedstrijd behoorlijk. Goed genoeg in ieder geval tegen de meiden uit Maassluis. 

Voor de ploeg uit Maassluis vind ik het persoonlijk jammer dat zij onder de borden niet zo gevaarlijk zijn als ze mijns inziens zouden "moeten" zijn.

Enige extra informatie over de Groene Uilen: Nina (Straatman) is afkomstig van Exercitia (Eelde). Vorig seizoen speelde zij dus in de tweede divisie. Welkom bij de Groene Uilen!

Laura (Huizinga) is overgekomen van stadgenoot Celeritas. Maike (Meier) was actief voor een andere stadsgenoot, de vrouwen under 20 ploeg van het RTC Noord.  

Deze ruime overwinning is in ieder geval goed voor het doelsaldo. Volgende week, zaterdag 3 oktober om 17:15 uur, speelt de ploeg in Rotterdam (tegen EBV Baros). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten