Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 13 september 2015

BVG (Groningen) - Flying Red (Roden) [oefenwedstrijd]

Vanavond, zondag 13 september, een oefenwedstrijd tussen BVG (eerste divisie) en Flying Red (tweede divisie). De gasten uit Roden speelden ongeveer 15 minuten leuk mee met de gastheren. De laatste minuten van het eerste kwart + het gehele tweede kwart werden gedomineerd door de ploeg uit Roden.

In deze fase was BVG duidelijk te slordig. Lay-ups (in de break) werden gemist. En dat was slechts een voorbeeld van de dieptepunten.

Tijdens de bekerfinale (tussen Den Bosch en Donar) van het vorige seizoen zei Glenn Pinas "If you live by the gun, you die by the gun!". Nou ging BVG ook wél voor scores onder het bord maar zeker ook voor driepunters. Vanavond vielen deze behoorlijk. En, ik vrees voor de ploeg dat dit ook in de competitie heel hard nodig zal zijn.

De ploeg oogt 'inside' kwetsbaar. Erg kwetsbaar. Mark-Peter Hof is een fysiek sterke speler maar hij is een zogenaamde 'stretch 4'. Een power-forward die in de afgelopen jaren verder van het bord is gaan spelen dan hij in zijn jeugd deed.

Een sterke center ontbreekt. De startende center mist ogenschijnlijk lengte én kracht. De back-up center komt heel duidelijk kracht tekort.

Ik had dan ook graag gezien dat Marc Peutz speler van BVG was gebleven. Het vertrek van Bas Rozendaal (naar Red Giants) zou zijn spel goed hebben gedaan.

BVG won met ongeveer 30 punten verschil. Hiermee werd ruimschoots aan de verwachting voldaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten