Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 9 april 2016

BS Weert; de toekomst?

Tip: lees eerst (bestuurlijke) herstructurering BSW. De club uit Limburg, zeer trouwe deelnemer aan de eredivisie (geen herstart na een faillissement), doet het al jaren niet goed. Zowel sportief áls financieel. Want hoewel er geen sprake is van een faillissement gevolgd door een doorstart werd tijdens het nog lopende seizoen wél bekend gemaakt dat een van de "bv's" van BSW failliet is gegaan. Zie basketball stichting Weert failliet verklaard.

Wat te doen? Ondanks nog wat successen in de laatste maand vind ik dat de club sportief gezien al enige jaren niet thuis hoort in de eredivisie. Ik zie dat helaas ook niet verbeteren.

Apollo Amsterdam en Rotterdam basketball college (en ook Aris) leverden vorig seizoen ook geen prestaties die horen in de DBL maar daar zie je bij Apollo (in dit seizoen) duidelijk verbetering respectievelijk bij Rotterdam (al enkele seizoenen) duidelijk ambitie. De uitspraak "kampioen in 2020" vind ik echter té ambitieus. (Niet realistisch.)

Weinig mensen willen een inkrimping van de eredivisie "8 ploegen is al zo weinig!". Zelf heb ik liever een grote competitie maar ... kwaliteit (spanning) gaat echt wel voor kwantiteit. Het niveau van de nummers 5 tot en met 7 is te beperkt om uit te gaan van een puntenverschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst van maximaal 10 punten. En dát is wél de eis die je moet stellen aan je competitie.

Is het verschil groter dan 10 punten dan hoor je niet op dit niveau thuis. Apollo, Aris en Rotterdam geef ik nog 1 seizoen. Weert zou naar de promotiedivisie moeten. Veel spelers mogen u24 spelen maar in mijn ogen is dat geen goede opleiding. Bovendien raak je dan spelers als Jeremy Ormskerk en Kenneth van Kempen kwijt. Die willen misschien voor BSW blijven spelen?

Nederland is te klein voor meer dan 6 eredivisieploegen? De afgelopen twee seizoenen was dat wél het geval. Dit seizoen is de strijd om plek 5, 6 en 7 spannend. We kunnen wel hopen op clubs uit Utrecht, Nijmegen/Apeldoorn, Bergen op Zoom/Breda enz. maar er is simpelweg geen markt voor. Zet het dan ook uit je hoofd en richt je op het vormen van een kleine, doch zeer sterke competitie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten