Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 30 april 2016

Groninger ploegen in de final four: 1e wedstrijden halve finales

Groene Uilen vrouwen A - team & BVG mannen A - team hebben zich geplaatst voor de final four. De studentes spelen in de vrouwen promotiedivisie, de mannen van BVG spelen in de mannen eerste divisie.

In de eerste divisie zijn 2 poules. De nummers 1 en 2 van beide poules spelen in de halve finales tegen elkaar volgens het principe kruisfinales. Dus: nummer 1 van poule A (BVG vs nummer 2 van poule B (Attacus) en nummer 2 van poule A (Trajanum) vs nummer 1 van poule B (Lokomotief).

De Groene Uilen speelden vanavond in Delft tegen D.A.S. Het Delftse team staat sinds enkele weken onder leiding van de bondscoach van het Nederlandse mannen A - team: Toon van Helfteren. Zijn dochter (Gwen) speelt in deze ploeg. Toon nam de leiding over van Humphrey van Haver (zijn dochter Kirsten speelt ook in deze ploeg).

Gezien de eindstand vermoed ik dat het een heel spannende wedstrijd was: 56 - 57.

BVG meldt op haar Facebook-pagina dat zij met 20 punten achter hebben gestaan. Dan is het knap dat je, gezien de eindstand, dit hebt goed gemaakt. Want bijzonder hoog is de uitslag niet: 60 - 71.

Volgende week zaterdag, 7 mei, zijn de tweede wedstrijden van deze halve finale series. Die worden in Groningen gespeeld.

De studentes spelen om 14:00 uur in het Willem-Alexander sportcentrum. BVG speelt om 17:00 uur in de Oude ALO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten