Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 9 april 2016

Strijd om plaats zes? (Aris vs Rotterdam [VOORBESCHOUWING])

Aris Leeuwarden vs Rotterdam basketball college, op zondagmiddag 10 april, in het Kalverdijkje in Leeuwarden. De nummer 6 (Aris) ontvangt de nummer 7 (Rotterdam basketball). De stand op de ranglijst is op dit moment zo aangezien Aris een wedstrijd minder heeft gespeeld, terwijl beide ploegen hetzelfde aantal punten hebben: 16.

Deze wedstrijd betekent een strijd om de laatste play-offs plek. Al moet gezegd dat Aris in theorie nog 5e kan worden. Dat Apollo Amsterdam zich niet zal plaatsen voor de play-offs is inmiddels zo goed als uitgesloten. De Amsterdammers hebben 4 punten meer dan de Friezen en de Rotterdammers. Terwijl de Rotterdammers nog slechts 2 wedstrijden te spelen hebben: Aris (de wedstrijd van deze voorbeschouwing) en Zwolle (thuis, 14 april).

Het is, maar daar zullen de spelers zich wellicht niet zo bewust van zijn, ook een ontmoeting tussen drie voormalige spelers van de inmiddels overleden Den Helder Kings: Stefan Mladenovic (Groninger in Rotterdamse dienst), Nigel van Oostrum (Engelsman in Friesche dienst) en Quincy Treffers (Heldernaar in Friesche dienst).

Zowel Aris als Rotterdam hebben geen geweldige Amerikanen in dienst. Toch verwacht ik dat het feit dat Aris meer Amerikanen onder contract heeft staan (4) dan Rotterdam (1) de ploeg uit Ljouwert meer kwaliteit biedt.

Voorspelling: winst voor Aris. (En daarmee is Rotterdam uitgeschakeld voor deelname aan de play-offs.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten