Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 22 april 2016

Ronde 1, game 3 of ronde 2, game 1? (Rotterdam vs Donar [VOORBESCHOUWING])

Zaterdagavond wordt in Rotterdam de tweede wedstrijd van de serie Donar vs Rotterdam basketball, in de eerste ronde van de play-offs, gespeeld.

Op dit moment is de stand 1 - 0 (voor Donar). Geen winst voor de underdog maar toch wel een enigszins verrassende uitslag van de eerste wedstrijd. Donar wist met veel pijn en moeite van Rotterdam te winnen.

Rotterdam zal proberen om in de eerste helft niet op een ruime achterstand gespeeld te worden, zodat zij in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.

Donar is favoriet in deze serie maar, zoals donderdagavond bleek, Rotterdam biedt moedig weerstand. Ze zijn vast van plan om hun huiden duur te verkopen. Als ze ten onder gaan, dan strijdend. Letterlijk. Het fysieke spel gaat regelmatig over de grens van onsportiviteit.

Gezien de felheid waarmee Rotterdam partij biedt staan zij terecht in de play-offs. Of Aris (Leeuwarden) ook zo veel tegenstand had kunnen bieden zullen wij niet weten maar ik vermoed van niet. Dit omdat de selectie van de Friezen nog smaller is dan die van de Rotterdamse formatie. Zij merken al het nut van een brede, diepe selectie.

Als Rotterdam wint dan komt de stand in de serie op 1 - 1. In dat geval wordt dinsdagavond de beslissende 3e wedstrijd gespeeld.

Als Donar wint dan is de serie ten einde: 2 - 0. En dan heeft Donar zich geplaatst voor de halve finale (tegen Leiden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten