Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 16 april 2016

Donar vs Apollo Amsterdam (DBL [VOORBESCHOUWING])

De laatste speelronde. Merkwaardig genoeg komen twee ploegen dit weekend niet in actie: Shoeters (Den Bosch) en Rotterdam basketballcollege. Hoezo het principe 'competitievervalsing' met voeten treden?

De overige wedstrijden beginnen allen om 20:00 uur. Ooit is dit ingvoerd (Donar begint haar wedstrijden gewoonlijk om 19:30 uur) om competitievervalsing te voorkomen. ;) (Lees: de schijn van competitievervalsing zo veel mogelijk weg te nemen! Want je kan niemand vertrouwen. De DBL komt toch al over als een onbetrouwbaar zooitje (dankzij de FEB).)

Sinds Ziggo sport speelt Donar haar thuiswedstrijden wel vaker op een ander tijdstip. Dat het uitzenden van wedstrijden de clubs geld kost vind ik absoluut niet verrassend. Mensen blijven thuis. Velen noodgedwongen omdat hun kinderen anders te laat op bed komen.

Apollo Amsterdam ontmoet in de eerste ronde van de play-offs Shoeters Den Bosch. Ongeacht de uitslag van de wedstrijd van vanavond.

Voor Donar valt er (zij het dat de kans op een ander scenario dan nu gering is) nog wel iets te "winnen". Donar staat nu 3e. Consequentie: verplicht spelen in de eerste ronde van de play-offs. (Waarschijnlijk tegen Rotterdam.)

Als Donar vanavond wint, en Leiden verliest (van Weert), dán eindigt Donar als tweede. Geen wedstrijd in de eerste ronde én, veel belangrijker (essentieel zelfs voor kansen op de titel), thuisvoordeel in de halve finale.

Uitnadeel in een finale tegen Landstede Zwolle is er niet. Maar uitnadeel in een halve finale tegen Leiden bestaat zeker wel. Dit vanwege de sfeer in dat gammele vogelhokje. Het heeft een grote invloed op de mentaliteit van Donar.

Om Aris te kunnen ontmoeten in de kwartfinale dient Zwolle te verliezen van Aris (in Zwolle). Als dat gebeurt en Leiden wint van Weert dan eindigt Leiden als 1e.

Als zowel Leiden als Zwolle verliezen (en Donar wint) dan is Zwolle de nummer 1 van de reguliere competitie, Donar 2e en speelt Leiden als nummer 3 in de eerste ronde tegen Aris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten