Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 8 april 2016

Den Bosch vs Leiden (competitiewedstrijd [VOORBESCHOUWING])

Morgenavond, zaterdag 9 april, de subtopper Shoeters Den Bosch (4) vs Leiden (3). Voor de Shoeters valt er met deze wedstrijd niets te winnen. Leiden kan echter met deze wedstrijd veel, en niet alleen de wedstrijd, verliezen.

Bij een nederlaag is Leiden, voor zover daar nu al geen sprake van is, zo goed als uitgeschakeld voor de 1e plaats aan het einde van de reguliere competitie. Ook al speelt Leiden nog tegen Donar (thuis op 14 april) en Weert (uit op 16 april).

Mede vanwege de bekerfinale die kortgeleden gespeeld werd verwacht ik een keiharde, uiterst onsportieve strijd tussen beide ploegen. Een strijd die gigantisch uit de hand gaat lopen. Ondanks, of beter gezegd dankzij, de scheidsrechters. De (althans dat is mijn keuze) scheidsrechter van het jaar (Joske Kuut) kan dat denk ik niet voorkomen. Ze moet het stellen met twee zeer slechte collega's.

4 diskwalificerende fouten (2x Leiden, 2x Den Bosch). Met verschillende resultaten: de Bossche spelers worden geschorst voor hun eerstvolgende wedstrijd (Apollo Amsterdam). De Leidse spelers mogen wél spelen in de wedstrijd tegen Donar. Zij moeten dan de wedstrijd tegen Weert aan zich voorbij laten gaan.

Den Bosch wist ruim te winnen tegen Rotterdam. Ze konden hierbij gebruik maken van hun lengte. Tegen Leiden (dat beschikt over Thomas Koenis en Jeroen van der List) zal dat niet zo makkelijk gaan. Ook al is Van der List een zeer matige verdediger. Iets wat ook geldt voor Marquise Simmons.

Verwachte winnaar: Den Bosch. (Thuisvoordeel.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten