Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 19 april 2016

Donar vs Rotterdam (1e wedstrijd 1e ronde play-offs [VOORBESCHOUWING])

Donderdag (19:30 uur) de eerste wedstrijd in de play-offs van het seizoen 2015/2016. Omdat Donar als 3e de reguliere competitie afsloot zijn zij gedwongen om in de eerste ronde van de play-offs te spelen. (De nummer 1 en 2 van de reguliere competitie zijn vrij in de eerste ronde.)

Zij worden hierin geconfronteerd met de nummer 6 van de reguliere competitie: Rotterdam basketball. Zes ploegen hebben zich geplaatst voor de play-offs.

Donar heeft in deze (best-of-three (wedstrijden)) het zogeheten theoretische thuisvoordeel: van de maximaal 3 te spelen wedstrijden speelt Donar er dan maximaal 2 thuis. Rotterdam speelt 1 wedstrijd in haar eigen thuishal.

Aan de zijde van Donar zal Chase Fieler ontbreken. Hij kampt met een blessure. (Opgelopen in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.) Hoe het startende vijftal dan zal zijn? Ik zet in op Jeter, Sullivan, Cunningham, Dourisseau en Bekkering.

Aan de zijde van Rotterdam twee ex-Groningers: Stefan Mladenovic en Vaidas Tamasauskas. Én nog twee ex-Donar spelers: Sergio de Randamie en Ties Theeuwkens.

Rotterdam is een ploeg die behoorlijk veerkrachtig is (diverse wedstrijden kwamen zij in de tweede helft terug van een ruime achterstand) en behoorlijk kan schieten. De ploeg beschikt over 1 Amerikaan (LaShard Anderson) en 1 Let (Vaidas Tamasauskas). Of Sergio de Randamie nog geldt als buitenlander (Surinamer) weet ik zo niet.

Rotterdam koestert de ambitie om in 2020 kampioen van Nederland te worden. Altijd leuk als een club ambities heeft.

Donar is een team, een eenheid. Eigenlijk is er geen speler die duidelijk beter is dan de andere spelers. Bij Leiden is dat meer het geval. (Worthy de Jong werd verkozen tot mvp (meest waardevolle speler) omdat de ploeg erg afhankelijk is van zijn goede spel.) Verdedigend is Donar statistisch gezien betrouwbaar. Ook qua rebounds en assists domineert de ploeg. Wat in het voordeel is van Donar is de brede selectie. De wisselspelers betekenen (mits niet te veel spelers tegelijk) nauwelijks een verzwakking.

BS Weert heeft ook ambities. Zij willen in de komende paar jaar uitgroeien tot de nummer 5 van Nederland. Zeg maar de beste ploeg achter de top 4 van de afgelopen paar jaren: Den Bosch, Groningen, Leiden en Zwolle.

Of Den Bosch tot die top 4 blijft behoren is onduidelijk. Het gerucht gaat dat men in Den Bosch een nieuwe club wil (of moet) oprichten. Een club met een team zonder speler van de huidige selectie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten