Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 4 april 2016

David vs Goliath (Syracuse vs UConn [VOORBESCHOUWING])

Het zal niet heel vaak voorkomen dat in een finale zó duidelijk sprake is van een favoriet en een underdog. De finale van het NCAA toernooi voor vrouwen is absoluut een confrontatie tussen een underdog en een topfavoriet.

De Syracuse Orange vrouwen zijn de underdogs. Zij waren dit seizoen de nummer 3 van de ACC (Atlantic Coast Conference), en daarmee de nummer 25 van de NCAA. Balans winst vs verlies: 30 - 7 De ploeg staat onder leiding van Quentin Hillsman. Hij is in de zomermaanden assistent-coach van de nationale vrouwen under 19 ploeg van ... Nederland. Een van de speelsters (starter) van de Syracuse Orange vrouwen is een Nederlandse: Isabella Slim.Zij is de eerste Nederlandse die in de NCAA - finale staat.

De resultaten in het NCAA - toernooi (64 ploegen doen mee):

  1. Syracuse vs Army 73 - 56 
  2. Syracuse vs Albany 76 - 59 
  3. Syracuse vs South - Carolina 80 - 72 (Sweet sixteen)
  4. Syracuse vs Tennessee 89 - 67 (Elite eight)
  5. Syracuse vs Washington 80 - 59 (Final four) 
In de voorrondes wonnen de Orange in de tweede ronde van de Miami Hurricanes (met Emese Hof en Laura Cornelius).

De UConn (universiteit van Connecticut) Huskies zijn dé favoriet. De nummer 1 van de American Athletic conference én de gehele NCAA. De ploeg speelde dit seizoen 37 wedstrijden. Ze werden allen gewonnen. De ploeg van coach  Geno Auriemma (de coach van de nationale vrouwenploeg van de USA) heeft o.a. Breanna Stewart in haar gelederen. Zij zal komende zomer mogelijk de USA vertegenwoordigen op de Olympische spelen. 

De NCAA - finale wordt dinsdagnacht (Nederlandse tijd) gespeeld. Of eigenlijk op woensdag heel vroeg in de ochtend. Zo rond 2:00 uur? Ik hoop dat de wedstrijd wordt uitgezonden door Ziggo!

Al jaren ben ik fan van UConn (ook de mannen-ploeg maar vooral de vrouwen-ploeg dankzij Sue Bird, Diana Taurasi, Maya Moore) maar nu hoop ik dat Syracuse deze finale wint! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten