Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 30 april 2016

Zeer slecht begin aan de serie

Donar is de halve finale serie zeer slecht gestart. Het begin van de 1e wedstrijd in de halve finale was nog redelijk (hetgeen een 0 - 4 voorsprong op het scorebord bracht) maar de gematigde vreugde was van zeer korte duur.

Leiden kwam terug. De nummer 2 van de reguliere competitie wist in de loop van de wedstrijd diverse keren een voorsprong van rond de 10 punten te pakken. Maximaal verschil was 11 punten in Leids voordeel.

De zwakheden in het spel van Donar:
- aanvallen (te traag, te moeilijk, slechte keuzes qua passing en schot)
- balverlies (veel turnovers)
- rebounding (we gaan niet voor rebounds maar kijken afwachtend toe of een tegenstander bereid is om de bal op te rapen)
- verdediging (we staan te dromen met een houding alsof we op de bus staan te wachten)
- persoonlijke fouten (we maken domme fouten)

Is er nog iets positiefs? We tonen redelijke veerkracht (door terug te komen tot een punt of 2) op momenten dat we zo rond de 10 punten achter komen te staan. Maar het lukt niet om de controle van de wedstrijd over te nemen.

De bezieling en gedrevenheid lijkt er niet te zijn. We stralen niet uit dat we de wedstrijd willen winnen. En met die motivatie moet het allemaal beginnen. Als het niet lukt om die knop om te draaien wordt het heel lastig om succes te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten