Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 april 2016

Wél of géén vrij? (Leiden vs Donar [VOORBESCHOUWING])

In Nederland (weinig landen waar men zó idioot is!) doen 6 ploegen (van de 8 die meedoen aan de competitie) mee aan de play-offs. Omdat er sprake is van een 'knock-out' systeem, en 6 niet voorkomt in een reeks 2, 4, 8, 16 enz. zijn er in de eerste ronde 2 ploegen vrij. Dat zijn de nummers 1 en 2 van de reguliere competitie. 

Met nog 2 speelrondes voor de boeg staan er nu 3 ploegen bovenaan met hetzelfde aantal punten. 

Vanavond in Leiden de wedstrijd Leiden (3) vs Donar Groningen (2). De ploeg die deze wedstrijd verliest zal (zo goed als zeker) 3e worden. Dit betekent dat die ploeg in de eerste ronde van de play-offs wél zal moeten spelen. En wel tegen de nummer 6 (vermoedelijk Rotterdam). 

Een eerste ronde tegen Aris Leeuwarden had ik nog wel leuk gevonden maar een eerste ronde tegen Rotterdam zie ik liever aan de neus van Donar voorbij gaan! 

Zeer waarschijnlijk ontmoeten beide ploegen elkaar in de halve finale van de play-offs, aangezien Landstede basketball (Zwolle) op koers ligt voor de nummer 1 positie. 

Leiden vs Donar is een ontmoeting met veel rivaliteit en (in mijn ogen vooral van de zijde van Leiden) onsportiviteit. Hoewel de Leidenaren altijd opmerken dat Donar-fans theaterpubliek zijn, is de ploeg enorm theatraal. Als je niet beter zou weten dan zou je hen aanzien voor een toneelgezelschap. Maar dan wel een die je wilt opsluiten in een vervallen schooltje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten