Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 7 juli 2016

Amerikaan op 2 of 5?

Donar wil nog 2 volwaardige profs aan de selectie toevoegen. De overige 2 plekken in de selectie worden toegewezen aan 2 jeugdspelers. Dus net als afgelopen seizoen 9 eredivisiespelers en 3 jeugdspelers. 1 jeugdspeler is reeds gecontracteerd: Tim Hoeve.

In de ploeg is, qua spelregel van de FEB, nog ruimte voor 1 buitenlandse (Amerikaanse?) speler. Zeer waarschijnlijk kiest men een buitenlander voor de positie van center. Maar het kan nog anders lopen?

Wat zijn de scenario's en mogelijkheden?

  1. Een Nederlandse (eventueel dubbele nationaliteit) center (Fieler op de 4, Pasalic voor de 5 en 4) 
  2. Een Nederlandse (eventueel dubbele nationaliteit) power-forward (Fieler op de 4, Pasalic op de 5) 
  3. Een buitenlandse center (Fieler op de 4, Pasalic voor de 5 en de 4) 
  4. Een buitenlandse forward (Fieler op de 4, Pasalic op de 5) 
Optie 4 is in mijn ogen onwaarschijnlijk maar met het eventueel contracteren van Grayson Moore (zoon van Jimmy Moore) zit dat er nog wel in. Moore zou dan de back-up worden van zowel Jason Dourisseau als Chase Fieler. In dat geval is het aannemelijk dat Bas Veenstra de back-up wordt van Chase Fieler én (met name) Drago Pasalic. 

In geval van optie 3, welke Nederlandse speler contracteert de club dan als shooting-guard? En, betekent dit dan dat Cunningham niet wordt ingezet als back-up shooting-guard maar als back-up point-guard? Sean Cunningham kan de rol van back-up point-guard wel vervullen (was ook point-guard van het Nederlands team) maar wordt toch gezien als een shooting-guard. 

De mogelijkheden voor de (startende) positie van shooting-guard: 
  1. Arvin Slagter (routinier, international, coach Erik Braal heeft een positieve mening over hem, en misschien dan geen jeugdspeler maar Gian Slagter als 9e/10e man in de selectie?) 
  2. Stefan Mladenovic (combo-guard (in mijn ogen vooral een 1), behoorlijk ervaren, nu speler van het Nederlands B-team, getogen in Groningen, doorliep de jeugdopleiding van Donar, was al 2x eerder speler van Donar 1, kan zelfs als small-forward spelen) 
  3. Valentijn Lietmeijer (shooting-guard die ook als small-forward kan spelen, komt mogelijk beschikbaar door faillissement Den Bosch (als Den Bosch inderdaad failliet gaat), echte schutter) 
  4. Maarten Bouwknecht (combo guard, ook hij staat nog onder contract bij Den Bosch (dat dus mogelijk failliet gaat), jonge speler met potentie (maar zal niet worden gecontracteerd als jeugdspeler))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten