Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 1 juli 2016

Voorn naar Leiden

Jessey Voorn speelt in het nieuwe seizoen voor B.S. Leiden. (Vind ik verrassend, ondanks dat hij een Amsterdammer is (de afstand Amsterdam - Leiden v.v. is gering).)

Voorn werd (in het geruchten circuit) gelinkt aan Donar. Welke goede shooting-guard dan naar de nieuwe landskampioen gaat? Ook Arvin Slagter wordt genoemd. (In het seizoen 2013/2014 speelde Slagter voor Donar. Voorn was destijds ook speler van Donar.)

Welke shooting-guard er dan voor Landstede gaat spelen? Misschien een terugkeer naar Zwolle van Valentijn Lietmeijer? Wellicht samen met Maarten Bouwknecht?

Jessey Voorn was bij Donar teamgenoot van Cashmere Wright. Bij Donar zullen beide spelers weer in dezelfde ploeg spelen.

Of Donar (als zij inderdaad geïnteresseerd zijn geweest in Voorn) reden hebben om teleurgesteld te zijn? Voorn is een goede schutter (hoewel het schotpercentage niet altijd hoog is), een meer dan redelijke verdediger, maar ook een speler wiens niveau enorm afhankelijk is van hoe hij zich voelt. Zit hij in een wedstrijd in een 'flow' (zoals in een wedstrijd in MartiniPlaza tussen Donar en Landstede (de ploeg van Voorn) tijdens het reguliere seizoen) dan is hij (bijna) geweldig. Maar als hij niet in zo'n 'flow' zit dan heb je bijna het idee dat hij meer in de weg loopt dan dat hij van waarde is. Hij raakt echter niet zo gefrustreerd dat hij smerige fouten gaat maken. Al zou dat heel goed kunnen veranderen nu hij speler wordt van b.s. Leiden! 

Terugkomend op Donar:

 1. JETER, Lance (gecontracteerd)
 2. WRIGHT, DeJuan 
 3. DOURISSEAU, Jason (doorlopend contract)
 4. FIELER, Chase (gecontracteerd)
 5. BEKKERING, Ross (gestopt als professioneel basketballer)
 6. WILLIAMS, Leon 
 7. MLADENOVIC, Stefan 
 8. CUNNINGHAM, Sean 
 9. CLARK, Bill 
 10. KOENIS, Thomas 
 11. VOORN, Jessey (naar B.S. Leiden) 
 12. LIETMEIJER, Valentijn 
 13. BOUWKNECHT, Maarten
 14. VEENSTRA, Bas (doorlopend contract) 
 1. point-guard = Lance JETER, Stefan MLADENOVIC, Maarten BOUWKNECHT, Tim HOEVE 
 2. shooting-guard = Stefan MLADENOVIC, Sean CUNNINGHAM, Maarten BOUWKNECHT, Valentijn LIETMEIJER, Arvin SLAGTER
 3. small-forward = Jason DOURISSEAU, Stefan MLADENOVIC, Valentijn LIETMEIJER, Gian SLAGTER 
 4. power-forward = Chase FIELERBas VEENSTRA 
 5. center = ?? (USA), Drazen BUBNIC, Bas VEENSTRA

Verdeling posities:
Spelers waarvan de namen vetgedrukt zijn staan inmiddels onder contract. Speler(s) waarvan de naam/namen onderstreept is/zijn maken als jeugdspeler(s) deel uit van de selectie.

Of Donar zich nu zou moeten richten op Arvin Slagter? Nee! Ondanks dat Slagter een routinier is, ervaring heeft als clubspeler (Europese bekertoernooi) én international (wedstrijden met het Nederlands team), ben ik van mening dat de ploeg zich zou moeten richten op andere Nederlanders ((potentiële) internationals).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten