Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 5 juli 2016

Welke posities?

Op het gastenboek van B.S. Leiden schrijft iemand dat hij hoopt op een Amerikaanse point-guard. Bijvoorbeeld La'Shard Anderson (al twijfelt deze zelfde fan of hij een '1' is). Waarom zou Leiden zo'n speler willen contracteren? Ze hebben Cashmere Wright. Hij viel afgelopen seizoen misschien tegen maar dat kwam denk ik ook door de aanwezigheid van Worthy de Jong (en in mindere mate Rogier Jansen).

Den Bosch wacht nog altijd op witte rook. Het is, zo lijkt, op dit moment nog steeds zo dat de schudeisers niet akkoord gaan met de regeling die de Bossche club met hen wil aangaan.

Volgens geruchten blijven Kees jr Akerboom én Stefan Wessels in Bossche dienst. Maar ... van welke club?!?!

Leon Williams heeft de club reeds verlaten. Wie volgt? (En waar gaat hij c.q. waar gaan zij naar toe?)

Zwolle zag diverse spelers, om verschillende redenen, vertrekken: Torben Tönjann (Zoekt elders een nieuwe uitdaging.), Ewoud Kloos (Gaat voor een maatschappelijke carrière.), Craig Osaikhwuwuomwan (Overtap naar Aris Leeuwarden waar hij vermoedelijk starter zal zijn.), Jessey Voorn (Naar B.S. Leiden (dat is voor mij wel verrassend). Waarom?) Vandaag werd de tweede speler van de selectie bekend gemaakt: Lenno Witteveen. Wie daar verder gaan spelen? Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer (Lietmeijer was twee seizoenen lang speler van Landstede voor hij, in de zomer van 2015, naar Den Bosch vertrok.)

Amsterdam zal, zo vermoed ik, in het nieuwe seizoen grotendeels dezelfde selectie hebben als in het afgelopen seizoen. Aron Royé ligt al vast. Ik verwacht dat Dimeo van der Horst, Max van Schaik, Nikki Hulzebos en Gian Slagter ook zullen blijven. Of er nog versterking komt in de personen Sergio de Randamie (gerucht), Ralf de Pagter, Stefan Wessels en/of Arvin Slagter?

Rotterdam komt voorlopig nauwelijks met nieuws. Twee spelers staan er nu onder contract: Ties Theeuwkens en Vaidas Tamasauskas. Robbert Krabbendam zal in het begin van het nieuwe seizoen nog niet kunnen spelen. Als Sergio de Randamie vertrekt wordt de ploeg er zwakker van. Wie is de coach in het nieuwe seizoen?

Leeuwarden is tot nu toe actief. Leroy Peterson had een doorlopend contract. Nieuw zijn de volgende spelers: Jordan Gregory, Meshack Lufile, Craig Osaikhwuwuomwan, Patrick Frimpong en Dexter Hope. (Osaikhwuwuomwan, Frimpong en Hope speelden in het verleden ook al eens voor Aris.) Een Nederlander die ik nog wel naar Aris zie vertrekken is Torben Tönjann. En wellicht Maarten Bouwknecht?

BS Weert is financieel ook onzeker. Duidelijk is wél dat wanneer de club toch meedoet in de eredivisie zij Kenneth van Kempen, Jeremy Ormskerk en Thomas Dreesen niet in de selectie zullen hebben.

Groningen (Donar) beschikt inmiddels over 7 spelers waarvan 1 jeugdspeler: Jason Dourisseau (doorlopend contract), Bas Veenstra (doorlopend contract), Tim Hoeve (jeugdcontract), Chase Fieler (nieuw contract 1 jaar), Lance Jeter (nieuw contract 1 jaar), Drago Pasalic (nieuw contract 1 jaar) en Sean Cunningham (nieuw contract 1 jaar).

Ik verwacht hier nog wel 6 spelers (waarvan 1 buitenlander) bij. Wie dat zullen zijn? Misschien Stefan Mladenovic, Maarten Bouwknecht, Valentijn Lietmeijer, Arvin Slagter? Een goede back-up point-guard, een shooting-guard die zou kunnen starten maar als eventuele back-up gelijkwaardig is aan Sean Cunningham, een goede back-up small-forward en een sterke startende center zijn van essentieel belang voor de regerend landskampioen.

Wat betreft die center: ik vermoed een buitenlander. Hopelijk niet Dejan Kravic. Ik zou het nog wel leuk vinden als Ricardo Glenn naar Donar komt. Maar ik verlang naar een speler die kwalitatief beter is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten