Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 8 juli 2016

Arvin Slagter terug bij Donar

Donar is, op 1 speler na, compleet. Afgezien van 2 jeugdspelers (waarvan ik mij niet kan voorstellen dat Maarten Bouwknecht 1 van die plekken gaat innemen, maar wat wel iets is waar ik op hoop!).

Slagter verhuisde de afgelopen jaren van Leiden naar Donar (eerste én enige seizoen in Groningse dienst: 2013/2014) en van Donar naar Den Bosch (1e seizoen in Den Bosch: 2014/2015).

Dat Slagter, wiens contract in Den Bosch sowieso was afgelopen, nu voor Donar heeft gekozen is om meerdere redenen logisch:

 1. Donar is de enige Nederlandse club die in het nieuwe seizoen meedoet aan een Europese bekercompetitie (en nog wel (zij het in eerste instantie voorronde) Champions League) 
 2. Erik Braal (coach Donar) wil graag spelers in de ploeg die bekend zijn met zijn aanpak, en aan die voorwaarde voldoet Slagter 
 3. Arvin Slagter speelde in het verleden o.a. voor Rotterdam en Bergen op Zoom (hier was Erik Braal zijn coach) 
Door punt 2 en 3 was het al niet waarschijnlijk dat Stefan Mladenovic en/of Maarten Bouwknecht gecontracteerd zou worden. Valentijn Lietmeijer speelde bij Aris onder coach Erik Braal. Hij zou dus wel in beeld kunnen zijn geweest (in theorie). Geen van dit drietal heeft echter de (internationale) ervaring die Slagter wel heeft. Daarbij telt ook mee dat Arvin Slagter in het Nederlands A-team zit (hij speelde vorig jaar nog het EK), terwijl Bouwknecht en Mladenovic in het B-team spelen. 

Vanwege zijn verplichtingen met het Nederlands team zal Slagter vermoedelijk iets later aansluiten bij de ploeg. Nou zal dat gezien het feit dat Slagter en Braal elkaar kennen niet heel problematisch zijn. Met Arvin heeft de ploeg nu die gewenste goede shooting-guard binnen.

Welkom Arvin!

Even de erelijst van Slagter:

 1. landskampioen 2011 (Leiden), 2013 (Leiden), 2014 (Donar Groningen), 2015 (Den Bosch) 
 2. bekerwinnaar 2012 (Leiden), 2014 (Donar Groningen), 2016 (Den Bosch) 
 3. supercup 2011 (Leiden), 2012 (Leiden)
 4. meest waardevolle speler play-offs 2014 (Donar Groningen) 
 5. meest waardevolle speler reguliere seizoen 2014 (Donar Groningen) 

2 opmerkingen:

 1. Boe geroep ging niet richting Slagter, maar richting NBB dat hem tot MVP van de Play-offs had gekroond, terwijl dat JD had moeten zijn, volgens velen op de tribune!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar had het boegeroep dit jaar (na het winnen van het 5e landskampioenschap) geen betrekking op. Er werden namen genoemd van meerdere ex-Donar spelers (ook Bouwknecht). Bij al die namen klonk luid boegeroep.

  BeantwoordenVerwijderen