Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 6 juli 2016

Landstede basketball contracteert Nigel van Oostrum

De beste assist-gever heeft een nieuwe club gevonden in Nederland.

(Wat er al enige tijd zat aan te komen is dus nu openbaar gemaakt: Nigel van Oostrum heeft de overstap gemaakt van Aris Leeuwarden naar Landstede basketball Zwolle.)

Voor de Zwolse ploeg erg fijn aangezien een van hun betere Nederlanders van het afgelopen seizoen besloot om te verhuizen naar Leiden: Jessey Voorn.

In het afgelopen seizoen scoorde Van Oostrum het hoogste aantal assists per wedstrijd: 8,14. Daar staat spijtig genoeg wel tegenover dat hij gemiddeld 3,25 turnovers.

Van Oostrum zal bij Aris worden opgevolgd door Dexter Hope. (Die recent al werd gecontracteerd.) Hope & Van Oostrum speelden overigens nog samen in het seizoen 2014/2015.

Landstede is de 3e Nederlandse club voor Van Oostrum. In het najaar van 2014 kwam hij naar Nederland en debuteerde toen bij, het inmiddels ter ziele gegane, Den Helder Kings. Vanwege financiële problemen (faillissement) stapte hij (samen met Quincy Treffers) over naar Aris Leeuwarden.

De Zwollenaren hebben nu een geroutineerde point-guard (geschikt voor de rol van starter), een forward die ieder seizoen progressie boekt (Lenno Witteveen) en zeker vanaf de bank waardevol is en een jonge center (Freek Vos) die het als back-up zeker niet slecht doet.

Als Landstede ook dit seizoen weer voor de titel wil gaan dan zullen er denk ik nog wel wat toppers bij moeten komen. Het behoud van hun Amerikanen én goede Nederlanders als Valentijn Lietmeijer. En eventueel Stefan Mladenovic en Maarten Bouwknecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten