Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 december 2016

Boeoeoeh!

Laat ik eerst maar beginnen met de rapportcijfers per kwart. Het gemiddelde is de waardering voor de gehele wedstrijd.

  1. 2,0 
  2. 2,0 
  3. 6,8 
  4. 2,0 
Het was een vervelende wedstrijd: Donar speelde niet zo goed als de ploeg wél kan spelen (getuige prestaties in het Europe cuptoernooi), Apollo grossierde in fouten (werd regelmatig niet afgefloten wegens onsportieve fouten waar dat wél had gemoeten) en de scheidsrechters dwongen met hun wanprestaties eigenlijk een nieuwe spelling van het woord scheidsrechters af.

Niet alleen beoordeelden zij acties van Apollo keer op keer onjuist. Ook acties van Donar werden zeer herhaaldelijk verkeerd geïnterpreteerd.

Triest én lachwekkend was dat zij na de onsportieve fout van Kherrazi (op Fieler) een heus Kyoto-akkoord moesten sluiten, na een overleg in het Hufterhuis, om tot overeenstemming te komen.

Bas Veenstra had een nuttige inbreng vanaf de bank. Niet iedere reserve had, in mijn ogen, een gelukkige invalbeurt. Maar ... als een pass net achter de medespeler komt (die overigens wel de actie kan maken) dan is idee en het lezen van het spel wel goed.

Ik hoop dat het niveau van de spelers die gewoonlijk niet in de basis beginnen beter wordt door de Europe cupwedstrijden. Het zal het team beter maken. Dat is, als in Nederland de prijzen gewonnen moeten worden, van waarde zijn.

Kwartstanden:
  1. 24 - 14 
  2. 35 - 30 (11 - 16) 
  3. 64 - 45 (29 - 15)
  4. 91 - 65 (27 - 20) 
De scores in het derde kwart waren eigenlijk (getuige de stand) niet eens goed. Maar het spelbeeld in dit kwart voldeed tenminste nog enigszins aan de eis die aan de lijstaanvoerder van de eredivisie gesteld mag worden.

Het is dat ik voor de wedstrijd veel mokken koffie heb leeggedronken (en tijdens de wedstrijd nog een blikje cola) want ik was anders zeker in slaap gevallen. Hetgeen beide ploegen op de planken brachten was niet om aan te zien.

Was het maar een uitzondering! Dit is echter de standaardnorm voor dit seizoen in de DBL. Veel beter dan dit wordt het niet. Ik vrees voor de komende seizoenen.

Gelukkig mag Donar dit seizoen nog minstens 3 thuiswedstrijden spelen in het Europe cuptoernooi! Basketball wordt er in de DBL niet gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten