Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 14 december 2016

FEB, hatelijk bedankt!

Waarom verloren wij vanavond de eerste wedstrijd in de 2e ronde van het Europe cuptoernooi?

Omdat wij geen acceptabel basisniveau hebben! Wanneer jij als club iets wilt tegen gedoodverfde favorieten als BC Enisey dan moet jouw standaard hoog zijn én moet je in zo'n wedstrijd ook nog eens kunnen pieken.

Boven onszelf uitstijgen lukte wel (hoewel wij ook enorm door onze Europese ondergrens zakten) maar onze doorsnee maat voldoet volstrekt niet aan de norm die wij onszelf moeten stellen.

Hoe kan het ook anders met wedstrijden in een amateurcompetitie tegen ploegen met spelers die het verschil tussen een pingpong-bal en een hunebedsteen nog niet eens zien!?!

Kwartstanden:

  1. 17 - 17 
  2. 36 - 43 (19 - 26) 
  3. 53 - 65 (17 - 22) 
  4. 76 - 84 (23 - 19) 
Wij begonnen goed aan de wedstrijd met een 8 - 0 'run'. Als wij niet de fout hadden gemaakt om een bal binnen de lijnen te houden (en in de handen van een tegenstander te tikken) dan hadden wij zelfs een 10 - 0 start kunnen hebben.

Na dit begin (ons eerste schot (een driepunter van Cunningham) ging mis) stelden de Siberiërs orde op zaken. Vanaf dat moment speelden wij een verloren wedstrijd. Toch bleven wij kans houden op een overwinning.

Een achterstand van ongeveer 20 punten kon dat zelfs niet verhinderen. Het gedeeltelijk wegpoetsen van die achterstand kostte ons wel veel energie. Te veel. Zeker in combinatie met frustratie ten aanzien van de arbitrage. En die wás waardeloos! Wij werden afgefloten wegens vermeende 'reaching fouls' maar de tegenpartij werd niet bestraft voor het omver kegelen van onze spelers (met name Jeter).

De tegenstanders speelden een goed positiespel, met goede 'ballmovement' én een hoog schotpercentage. Wij speelden een matig positiespel, met zwakke ballmovement én een laag schotpercentage.

Wij kunnen in de DBL niet naar een behoorlijk niveau, een gezonde basis, toewerken. Daarvoor heb je in jouw eigen nationale competitie redelijke tegenstanders nodig. In Nederland zullen die er zo lang ik zal leven (en al word ik 10000 jaar) nimmer komen.

En dan heb ik het niet over tegenstanders van Donar maar over tegenstanders van de clubs die Nederland vertegenwoordigen in Europese bekertoernooien.

Op dit moment is het zo slecht gesteld met het Nederlandse basketball dat er in de hoogste landelijke divisie (de DBL) niet eens basketball wordt gespeeld. Men gooit een oranje bal van de ene kant van het veld naar de andere kant. Aan wat men doet is niet te zien wat de bedoeling is van het spel.

Gezien het materiaal wat wordt gebruikt én hetgeen je te zien krijgt in Europese wedstrijden neem ik aan dat je moet proberen om die oranje bal door die ring (met daaronder een netje) te gooien. Maar dat zal wel niet het geval zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten