Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 17 december 2016

Tijd voor oliebollen!

Donar vs Landstede is de afsluiting van de 1e helft van het seizoen 2016/2017. Voor Donar staat er in de maand December nog 1 wedstrijd op het programma: Benfica vs Donar. Wedstrijd 2 van de 2e ronde van het Europe cuptoernooi.

Het begin van de wedstrijd was in het voordeel van de bezoekers uit Zwolle. Maar, de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen (0 - 7).

Kwartstanden:
  1. 26 - 22 
  2. 47 - 39 (21 - 17) 
  3. 66 - 54 (19 - 15) 
  4. 84 - 69 (18 - 15)
Na deze slechte openingsfase kwam Donar langzaam doch zeker in de wedstrijd. Het resulteerde in een maximale voorsprong van 20 punten. Met als "hoogtepunt" de dunk van Drago Pasalic.

Slordigheden (te veel turnovers) waren er debet aan dat het na vier kwarten 84 - 69 was. Een ruimere marge (meer punten voor en minder punten tegen) was mijns inziens mogelijk. 

Het spel van beide ploegen viel mij opnieuw zwaar tegen. Ondanks mijn verwachting! (Daar werd aan voldaan.) De wedstrijd werd ook nog eens ontsierd door het trio Bertha, Fatima en Klaziena. 

Wat ook triest was: het uitfluiten van Erik Braal toen hij werd voorgesteld. Na de wedstrijd Donar vs Enisey had hij (Braal) zijn teleurstelling uitgesproken. (Hij had in de slotfase van die wedstrijd een time-out genomen, en dat werd hem niet in dank afgenomen.) Coach verschilt qua mening met een aantal fans. Om dan zo te reageren vind ik kinderachtig. Spreek de coach aan op zijn uitspraken. Vertel waarom je daar boos om bent. En respecteer dan dat hij wellicht een andere kijk op het gebeuren heeft dan jij. Laat het daar dan bij. 
Een sneu moment in een andere wedstrijd (Aris Leeuwarden vs Den Bosch): Craig Osaikhwuwuomwan is geblesseerd geraakt. Op dit moment denkt men aan een beenbreuk. Ik wens Craig bij deze van harte beterschap toe. 

Misselijk geworden van het niveau van de competitie ga ik mij de komende dagen maar eens te goed doen aan oliebollen. Ik heb inmiddels meer dan genoeg van die appelflappen die de wedstrijden verzieken. Tragisch voorbeeld: onsportieve fout voor een fout tijdens een break van Donar.

We hebben tijdens een wedstrijd van het Europe cuptoernooi gezien hoe het wél moet: break laten lopen. Nu haal jij als stupide scheidsrechter het voordeel weg. Continueren van de break is zeker 2 punten. Fluiten betekent twee vrije worpen + zijkant. Maar ... dit kan heel goed leiden tot maar liefst 0 punten: 2 gemiste vrije worpen gevolgd door een aanval die geen score oplevert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten