Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 5 december 2016

Den Bosch vs Donar (beker [VOORBESCHOUWING])

Donderdag 8 december is de bekerwedstrijd Den Bosch vs Donar. Het is een ontmoeting in de 1/8-finale tussen twee ploegen uit de eredivisie. Dat is al vroeg. Maar ja, dat heb je met dit slechte systeem.

Het systeem is al een paar jaar zo. En het is daardoor ook wel eens voorgekomen dat in de kwartfinale twee ploegen uit de promotiedivisie tegen elkaar speelden. In de halve finale kreeg je dan een ontmoeting tussen een ploeg uit de promotie divisie en de eredivisie.

Met alle respect: dat vind ik niet goed. In de kwartfinale, halve finale en finale behoren eredivisieploegen te spelen. Tenzij zij in de voorgaande rondes verliezen van een ploeg uit de promotie of zelfs eerste divisie.

De NBB zou meer weekenden moeten vullen met bekerwedstrijden. Toernooien waar ploegen uit de eerste divisie, promotie divisie en eredivisie aan meedoen. Verdeel het land in 4 regio's en speel in die regio's van dit soort toernooien.

Laat deze toernooien plaatsvinden in de hallen van de amateurclubs zodat zij kunnen verdienen aan deze toernooien. (Kaart- en drankverkoop.) In regio Noord dan BVG, Groene Uilen, 1 ploeg uit de voorrondes en Donar. Hou 3 toernooien en laat de beste ploeg van deze drie toernooien doorgaan in het bekertoernooi.

In regio Oost: Dolphins?, Arnhem Eagles?, Red Giants, Landstede, ZAC.

In regio Zuid: Black Eagles, BS Weert, Den Bosch, 1 ploeg uit de voorronde.

In regio West (2 poules): Apollo, Rotterdam, Leiden, en bijvoorbeeld Grasshoppers, Lions Landsmeer, Lokomotief, CobraNova en 2 ploegen uit de voorrondes.

Er gaan dan 5 (2 uit west) ploegen door naar een nieuwe ronde (1x uit, 1x thuis). De 4 beste ploegen gaan naar de final four (1 weekend).

Den Bosch vs Donar is een confrontatie die over 1 wedstrijd gaat. Het is toevallig een ontmoeting tussen de bekerwinnaar van het seizoen 2015/2016 (Den Bosch) en de landskampioen van het seizoen 2015/2016 (Donar). Beide ploegen speelden dit seizoen 3x tegen elkaar: supercup, Den Bosch vs Donar en Donar vs Den Bosch.

Den Bosch is de afgelopen maand "versterkt" met 3 Amerikanen. De waarde van deze spelers vind ik overigens beperkt. In mijn ogen worden zij enorm overschat. Met name Antwan Scott & Justin Watts.

Donar heeft deze december maand veel wedstrijden op het programma staan. Dit brengt deelname aan een Europees bekertoernooi met zich mee. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd de 2e ronde bereikt. Een verheuglijk feit. In dat opzicht zijn ze in Den Bosch meer gewend. Vandaar dat de club die 16 keer kampioen van Nederland werd haar thuishal tot voor kort 'home of Dutch basketball' noemde. Nu, vanwege de nieuwe sponsor, 'home of basketballheroes'.

De omroeper meende tijdens de competitiewedstrijd diverse beledigende opmerkingen te moeten maken richting Donar (aan het adres van coach Braal en de fans). Karma deed toen haar werk: Donar won dat potje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten