Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 5 december 2016

Programma DBL 7 & 10 december

Het programma van deze week:

 • 7 december 20:00 uur Rotterdam (6) vs Aris (7) (Leeuwarden) 
 • 10 december 20:00 uur Apollo (4) (Amsterdam) vs Den Bosch (5) 
 • 10 december 20:00 uur Leiden (2) vs Donar (1) (Groningen) 
 • 11 december 14:00 uur Landstede (3) (Zwolle) vs Weert (8) 
Een wedstrijd in de tob, een wedstrijd in de middenmoot en een wedstrijd in de "top" van de ranglijst. En nog een wedstrijd tussen een subtopper en de drager van de rode lantaarn van de competitie.

De  huidige stand op de ranglijst:

 1. Donar 11 gespeeld, 10 gewonnen, 1 verloren, 20 punten 
 2. Leiden 11 gespeeld, 8 gewonnen, 3 verloren, 16 punten 
 3. Landstede 11 gespeeld, 8 gewonnen, 3 verloren, 16 punten 
 4. Apollo 11 gespeeld, 5 gewonnen, 6 verloren, 10 punten 
 5. Den Bosch 11 gespeeld, 5 gewonnen, 6 verloren, 10 punten 
 6. Rotterdam 11 gespeeld, 4 gewonnen, 7 verloren, 8 punten 
 7. Aris 11 gespeeld, 3 gewonnen, 8 verloren, 6 punten 
 8. Weert 11 gespeeld, 1 gewonnen, 10 verloren, 2 punten

Landstede vs BS Weert. Als het de Zwollenaren lukt om hun thuiswedstrijd te winnen dan zouden de Limburgers hun achterstand op de rest wel eens groter kunnen zien worden. Het loopt moeizaam bij de Zwolse ploeg? Tegen Aris kregen zij veel weerstand? Geen verrassing. Het lijkt er sterk op dat Landstede dit seizoen kwalitatief minder goed is dan vorig seizoen.

Rotterdam vs Aris. Winst voor de Leeuwardenaren betekent dat zij hun voorsprong op Weert vergroten. En belangrijker: hun kans op deelname aan de play-offs levende houden. Ze komen dan op gelijke hoogte met de Rotterdammers (en werken aan een verbetering van de onderlinge verhouding (resultaten)).

Apollo vs Den Bosch. Een strijd om de top 4. Den Bosch is bezig aan een reeks overwinningen. Apollo is het ritme kwijt. De smalle selectie kost de Amsterdammers winstpunten. In een ongunstig geval zou de nummer 5 van nu naar de 6e plaats van de ranglijst kunnen zakken. (Als Rotterdam wint van Aris.)

Welke invloed zal de bekerwedstrijd van donderdag 8 december hebben op de Bossche ploeg?

Leiden vs Donar. Welke invloed zal de bekerwedstrijd van 8 december hebben op de Groningers? En welke invloed zal het vooruitzicht van de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het Europe cuptoernooi hebben op de Groningse ploeg?

Een ontmoeting tussen de nummer 2 en 1, dat geeft het idee dat er sprake is van een ontmoeting tussen twee topploegen. Maar daar is in dit geval absoluut geen sprake van. Leiden is geen topploeg. Na de wedstrijd Donar vs Leiden (d.d. 29 oktober 80 - 42) werd er gesproken over het belang van het doelsaldo. Wanneer de onderlinge ontmoetingen resulteren in een 2 - 2 balans dan zou aan het einde van de reguliere competitie het doelsaldo bepalend kunnen zijn. Maar: Donar behoort deze uitwedstrijd te winnen met minstens 20 punten verschil.

Leiden zal haar 2e plaats willen vasthouden ten koste van Landstede. Beide ploegen staan nu op 16 punten. (4 punten minder dan lijstaanvoerder Donar.)

Als Donar donderdag in en tegen Den Bosch de bekerwedstrijd wint dan volgt in de volgende ronde (kwartfinale) de confrontatie Leiden vs Donar. Vermoedelijk speelt Donar in dat geval eerst thuis aangezien Leiden vorig seizoen verliezend finalist was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten