Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 8 december 2016

Offday

Wat een wanvertoning was de bekerwedstrijd Den Bosch vs Donar. Beide ploegen speelden bagger maar het was zeker van Donar een afgang.

Hoezo? vraag jij je gezien de 84 - 95 eindstand misschien af? Nou, Donar is kwalitatief zo veel beter dan Den Bosch dat de ploeg, zonder vrije worpen in de laatste minuten (omdat de tegenstanders proberen de tijd stop te zetten), eenvoudig met 13+ punten moet winnen van de Bosschenaren.

Slechte aanvallen, er werd niet verdedigd. Dit potje knoeiwerk in een notendop. Volgens mij was men bezig met een workshop macrameeën. Van basketballen was in ieder geval absoluut geen sprake. Ook niet door de Bossche ploeg.

Lance Jeter komt 3 rebounds tekort voor een triple-double.

De marge van 11 punten is te danken aan een dozijn vrije worpen in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Zonder die vrije worpen zou de wedstrijd wellicht een verlenging gekend hebben. Dat leed is de Groningers bespaard gebleven.

Den Bosch is onttroond als bekerkampioen (zij wonnen in het vorige seizoen de NBB-beker), Donar is door naar de volgende ronde. Zij treffen in de kwartfinale (zeer waarschijnlijk) B.S. Leiden.