Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 1 december 2016

Nederlands basketball weer een stap dichter bij de dood

Het Nederlandse basketball is wéér een stap dichter bij de dood. (Vroeg of laat, het eerste is het meest waarschijnlijk, zal die toch wel volgen. Want het Nederlandse basketball is een ernstig zieke patiënt: diverse clubs met financiële problemen (ieder jaar maar wéér de vraag welke clubs er voldoende geld hebben om mee te doen), de competitie is sportief gezien rampzalig (heel erg zwak qua niveau).) Wat is het geval?

In een dorpje, waar men de basketballclub 'kengetal basketball' noemt, heeft men in al haar onwijsheid bedacht om de naam van een BVO (betaald voetbal onderneming) te adopteren.

Als jij wilt dat het Nederlandse basketball nóg verder kapot gaat dan moet je dit soort acties ondernemen. Ik zeg: applaus voor jezelf!

Om de ondergang te vermijden is het in ieder geval noodzakelijk om heel ver bij het voetbal weg te blijven. Redenen? Nou, heb jij even voor mij?!?

  1. voetbal is de dominante "sport" in de Nederlandse cultuur. De link leggen met voetbal zorgt er voor dat basketball het imago krijgt van het zwakste kindje van de groep. Men denkt: basketball is niet levensvatbaar zonder voetbal en valt dus niet serieus te nemen. 
  2. voetbal is onlosmakelijk verbonden met criminaliteit (zowel bvo's áls fans áls toeschouwers). 
  3. Op Twitter/Facebook/gastenboeken etc. zullen voetbalfans verbaal de strijd met elkaar aangaan. 
  4. Wedstrijden zullen een aanzuigende werking van hooligans hebben. Meer nog dan nu al het geval is. Nu is basketball die sport waar je fijn naar wedstrijden toe kunt met het hele gezin. Daar zal dus binnenkort geen enkele sprake meer van zijn. 
  5. Clubs zullen eigendom worden van allerlei louche ondernemingen of personen. 
  6. Op wedstrijden zal, meer nog dan nu, gegokt worden. Zeker weten dat coaches, spelers en scheidsrechters zich hier (meer nog dan nu) schuldig aan maken. 
In eerste instantie zal de eredivisie overlijden. Kort daarna, omdat de eredivisie het boegbeeld is, de rest van het Nederlandse basketball.

Ik zal nooit naar een wedstrijd van ... (naam voetbalclub) ... gaan! Ook niet als het de finale is. Ik zal de naam van de voetbalclub ook nimmer gebruiken als naam van de basketballclub. Dan maar praten over het dorp waar de club vandaan komt.

Raar? Nee! Het verleden (Breda) heeft ooit al bewezen dat je geen link tussen basketball en voetbal moet gaan leggen. In andere landen kan dat wel maar niet in Nederland. Waarom? Omdat in andere landen basketball een veel beter imago heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten