Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 9 december 2016

Leiden vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Leiden wil zich binnenkort versterken met een buitenlandse center? (Of power-forward?)

  1. Waar willen zij hem van betalen? 
  2. Hoe groot is de kans dat zij Jeroen van der List terughalen? 
In Groningen werd het 80 - 42. Zo groot zal het verschil dit keer wel niet worden. Donar speelt a.s. woensdag haar eerste wedstrijd in de tweede ronde van het Europe cuptoernooi. Men zal, indien mogelijk, energie willen sparen.

Donar won donderdag (8 december) in en tegen Den Bosch. Het was een wedstrijd in de 1/8 finaleronde van het NBB-bekertoernooi. De uitslag was 84 - 95. En dat is dan ook het enige positieve wat er over de wedstrijd te zeggen valt (als je Donar-fan bent). Voor de neutrale volger was er niets aan deze wedstrijd om blij van te worden.

Vroeger zei men: een ploeg wordt beter van het meedoen aan een Europees bekertoernooi. Nou, ik durf nu te beweren dat Donar slechter wordt van het meedoen in de DBL.

De Groningers hebben baat bij een sterke eredivisie. Maar dat is dromen. Nieuwe clubs en bestaande clubs met ambities zijn luchtkastelen. De DBL wordt ieder jaar zwakker. Geloof mij: die trend gaat zich de komende jaren voortzetten.

Nóg een domper: het niveau van de arbitrage zal ook ieder jaar afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten