Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 6 juni 2016

Bubnic of Kravic?

Dejan Kravic was afgelopen seizoen de center van de Bossche ploeg. Hij was de enige buitenlander in de selectie. Gepresenteerd als een geweldige speler. En ... in zijn eerste wedstrijden deed hij het behoorlijk goed. De verwachting werd ingelost. Men noemde hem al veruit de beste speler van de DBL. Waarom snap ik overigens nog steeds niet! (Maar dat zal wel aan mij liggen.)

Drazen Bubnic kwam in de loop van het seizoen (november?) naar Donar als vervanger van Garrick Sherman. Wolverine a.k.a. de Sherminator bracht in Groningen niet wat hijzelf, de club en de fans hadden gehoopt. Volgens ex-coach Ivica Skelin zou Donar in de persoon van Buba, zoals hij weldra werd genoemd, een waardevolle kracht binnenhalen. (Men verwacht dus boven gemiddeld voor DBL - begrippen.) Zijn debuut, in een thuiswedstrijd tegen Mons, was verdienstelijk: topscorer en match-winner.

Als we de cijfers van beide spelers gaan vergelijken ...

  • punten: Kravic 14,42 vs Bubnic ? (minder dan 13,00) 
  • rebounds: Kravic 9,42 vs Bubnic ? (minder dan 6,92) 
  • blocks: Kravic 1,62 vs Bubnic ? (minder dan 0,50) 
In andere categorieën komen beide spelers niet voor in de top 10. Cijfermatig lijkt Kravic het dus beter te doen dan Bubnic. Tóch vind ik dat Bubnic zich dit seizoen een betere speler heeft getoond. 

Hij (Bubnic) deed geen gekke dingen. Dit betekent geen geweldig goede acties máár ook geen heel erg domme dingen. Het zat er zo'n beetje tussen in. Vlak voor de play-offs vergeleek iemand hem met Daniel Novak. 

Ergens snap ik dat wel maar ik zou 'm eerder vergelijken met Ramiz Suljanovic. Drazen pakte af en toe een rebound, plaatste incidenteel een block, maakte zo'n 5 punten per wedstrijd en gaf wat fijne passes. Zijn spel was niet spectaculair, wél nuttig. 

Kravic bleek naar mate het seizoen vorderde een zeer slechte, zeer softe verdediger. Hij forceerde óf, als de rest van de ploeg hem zocht (en bleef zoeken), stelde zwaar teleur. Zijn spel in de pick & roll was hilarisch (en dat is in dit geval geen compliment). 

Ik neem aan dat Dejan K. een dure speler is. En dat is voor Den Bosch maar goed ook (als de ploeg ook volgend seizoen in de DBL speelt) want dan kunnen ze hem niet betalen. In zijn plaats kunnen ze het nog beter 40 minuten per wedstrijd met Marcel Aarts doen.

Drazen B. had bij Donar concurrentie van Chase Fieler (power-forward, inmiddels heeft hij bij Donar een nieuw 1-jarig contract getekend) en Ross Bekkering (center/power-forward, tijdens het seizoen bood Martin de Vries hem een contract aan voor het leven). Hij werd niet gezien als dé ster. Geen probleem denk ik. Als hij speelde dan deed hij goed mee. De ploeg was een team. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten