Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 26 juni 2016

Europa

Het heeft er alle schijn van dat Nederland in het komende seizoen (2016/2017) slechts door 1 ploeg wordt vertegenwoordigd in een Europees bekertoernooi voor clubteams.


  • Leiden heeft zich geen recht verworven. Zou, mits er voldoende budget is, afhankelijk zijn van toelating tot open plekken. (Iets wat het afgelopen seizoen wel het geval was.) Op dit moment is er nog geen bericht naar buiten gebracht over deelname aan het Europe cup toernooi. Lijkt er op dat dit betekent dat er geen sprake zal zijn van deelname aan dit toernooi. 
  • Den Bosch (verworf zich het recht dankzij het winnen van de NBB-beker) heeft te weinig geld. Daarbij is de vraag: welke ploeg zal de club volgend seizoen hebben? Is er überhaupt een ploeg? 
  • Zwolle is niet toegelaten tot het Europe cup toernooi aangezien het Landstede sportcentrum een te geringe toeschouwerscapaciteit heeft. 
  • Groningen (Donar) speelt voorronde "Champions" League. Wat als de ploeg de voorrondes niet doorkomt? Mag men dan meedoen aan het Europe cup toernooi? 
Druk op Donar? In mijn ogen niet. Het is, als dit de komende jaren ook zo blijft, gunstig voor Donar. Maar niet voor het Nederlandse basketball. Ik hoop dat Donar de komende jaren ieder seizoen meedoet aan een Europees bekertoernooi (dat er voldoende budget is!)! 

Donar heeft haar selectie nog niet compleet. Kijkend naar de posities en de (mogelijke) spelers ... 
  1. point-guard = Lance JETER, Stefan MLADENOVIC, Maarten BOUWKNECHT, Tim HOEVE 
  2. shooting-guard = Jessey VOORN, Stefan MLADENOVIC, Sean CUNNINGHAM, Maarten BOUWKNECHT, Valentijn LIETMEIJER, Arvin SLAGTER
  3. small-forward = Jason DOURISSEAU, Stefan MLADENOVIC, Valentijn LIETMEIJER, Gian SLAGTER 
  4. power-forward = Chase FIELER, Bas VEENSTRA 
  5. center = ?? (USA), Drazen BUBNIC, Bas VEENSTRA
Spelers waarvan de namen vetgedrukt zijn staan inmiddels onder contract. Speler(s) waarvan de naam/namen onderstreept is/zijn maken als jeugdspeler(s) deel uit van de selectie.

Of Drazen Bubnic en Will Sullivan terugkeren? Het zou prettig zijn om Buba terug te hebben. Gezien het aantal buitenlanders (4) lijkt er geen ruimte voor Sullivan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten